Velikan kupuje igrača za 10.000.000 evra, a on zbog povrede neće igrati devet meseci?!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.04.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Čudna kupovina.

EPA-EFE/Gerrit van Keulen
EPA-EFE/Gerrit van Keulen

Povezane vesti

Fudbalski klub PSV iz Ajndhovena maršira ka tituli prvaka Holandije i planiraju da sačuvaju okosnicu ekipe za narednu sezonu.

Impresivno je delovao tim Petera Boša tokom aktuelne kampanje u Erediviziji i titula će doći sasvim zasluženo ispred Fejenorda. Međutim, jedna povreda ih je umnogome zabrinula pred sam smiraj sezone, a to je ona koju je zadobio Seržinjo Dest.

Amerikanac je nakon perioda u Barseloni u kojem nije pokazao mnogo bio na pozajmici u Milanu, a potom je stigao natrag u Holandiju odakle je 2021. i otišao na "Nou kamp" iz Ajaksa za 21.000.000 evra. 

Oseća se ugodno u Erediviziji, igrao je u vrhunskoj formi poslednjih meseci, ali je nedavno na treningu doživeo povredu ukrštenih ligamenata kolena usled čega će pauzirati devet meseci i neće ga biti do početka 2025. godine.

"Filipsovci" su planirali da otkupe njegov ugovor za 10.000.000 traženih evra od strane Barselone, ali sada je situacija značajno otežana zbog njegove povrede i činjenice da mu saradnja sa "blaugranom" ističe leta 2025.

U ovom slučaju, PSV želi da značajno snizi cenu Seržinja Desta i tako učini da sve strane budu zadovoljne. Dobiće igrača kojeg žele, on će biti siguran sa ugovorom, dok Barsa neće na platnom spisku imati fudbalera koji je povređen i koji odlazi kroz godinu dana. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke