AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (21. 5. 2024)

Autor: Milovan Longinov
utorak 21.05.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo je ponuda za danas.

Povezane vesti



1524 Rodez - Paris FC Prvo poluvreme X (2.11)

 

Tamičenje u regularnom delu Lige 2 je okončano, a sada sledi bitka za plasman u viši rang. Plej-of igraju tri preostale najbolje ekipe iz drugoligaškog karavana, a pobednik će u baraž sa Mecom. Rodez će na domaćem terenu dočekati Pariz koji bi posle mnogo godina mogao da Francuskoj donese jedan gradski derbi u eliti. Ova dva tima razdvajaju samo nijanse, tačnije jedan bod, a timovi su u međusobnim duelima slavili kao domaćini. Čak su i u sličnoj formi, sa jednim porazom u poslednje četiri utakmica, mada je Pariz češće kiksao u završnici takmičenja. Gledaćemo veoma neizvestan meč na Pol-Linjonu.

 

2169 Wolfsberger - Austria Vienna 1-2 golova (2.11)

 

Šturm iz Graca prekinuo je decenijsku strahovladu Red Bul Lajpciga, na veliko zadovoljstvo fudbalske javnosti u Austriji. Ipak, nisu sve bitke gotove, kao na primer borba za plasman u Ligu konferencija. Hartberg će u finalu baraža za ovaj cilj dočekati boljeg iz duela Volfsbergera i Austrije Beč. Kao tim sa većom fudbalskom reputacijom i tradicijom, klub iz prestonice je favorit bez obzira na činjenicu da igra u gostima. Ono što, pak, ne ide u prilog “ljubičastima” jeste forma Volfsbergera koji je u poslednjih pet utakmica upisao četiri pobede. Sva tri moguća znaka su u opticaju, ali tradicionalno osim poslednjeg duela nema mnogo golova…

2113 Lausanne - Grasshoppers 1&2-5 (2.54)

 

Jedan od najvećih klubova u Švajcarskoj nalazi se u pravoj agoniji. Grashopers će kroz baraž morati da potraži svoju šansu da opstane u Superligi zahvaljujući katastrofalnoj sezoni za nama. “Skakavci” su, ukoliko ne računamo davno prežaljenu Lozanu Uši, ubedljivo najlošija ekipa u prvenstvu, te kao takva ide na noge Lozani koja je seriju loših rezultata prekinula tek u poslednjem odigranom kolu protiv Ušija u gradskom derbiju. Očekuje se da će Grashopers odmoriti ključne igrače, pa je trijumf domaćina zanimljiva opklada.

 

2723 Goteborg - Mjallby GGI v GGII (2.39)

 

Geteborg je na očajan način otvorio sezonu u Alsvenskanu. “Lavovi” su trenutno pretposlednji tim u takmičenju sa tek osam osvojenih bodova na devet utakmica. Najveći problem predstavlja ofanziva jer je nekadašnji prvak Švedske postigao samo devet golova, što je drugi najlošiji učinak od svih timova. Sa druge strane, Mjalbi je najavio ozbiljne ambicije, pa se odličnim igrama našao na četvrtoj poziciji na tabeli. U Geteborgu Mjalbi nije izgubio u poslednja tri navrata, mada ni Ulevi više nije neosvojiva tvrđava kao nekada. Poslednje dve utakmice ova dva rivala nisu bila preterano efikasna za razliku od prethodnih godina, možda je vreme da se mala tradicija prekine.

Ne propustite