Tip izlog - Deset tipova iz ostalih sportova!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 21.05.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Predlozi za ovo kladioničarsko kolo...

Povezane vesti

Košarka

19649 Manresa – Unicaja H2 (1.92)

Ovde ne bi trebalo da bude dileme. Unikaha je sjajno odigrala ligaški deo sezone u Španiji, završila na prvom mestu, ispred Reala, Barse i ostalih evroligaša, a u tom stilu je započela i plej-of. Prvi meč protiv Manrese je rutinski dobila pred svojim navijačima i za očekivati je da već u revanšu završi posao oko plasmana u polufinale. U prilog tome i rezultati u međusobnim duelima od početka sezone, u kojima je Unikaha redovno dobijala Manresu i nijednom nije bilo veće neizvesnosti. Dvocifrenom razlikom je tim iz Malage dobio ligaške susrete sa Manresom, a na startu plej-ofa bilo je ''plus osam'', s tim da su se gosti odlično držali sve do poslednje četvrtine u kojoj je Unikaha upisala čak 35 poena.

19650 Murcia - Valencia 2 (2.01)

Za Valensiju je biti il' ne biti. Mursija je kao gost dobila prvi meč ove četvrtfinalne serije španskog plej-ofa, pa sada ima meč-loptu za plasman u polufinale. Čitave sezone Valensija teško izlazi na kraj sa ovim rivalom, u ligaškom delu sezone je dva puta uspela da savlada Mursiju, ali oba puta u dramatičnim završnicama, pa je jasno da neće biti nimalo lako ''vratiti brejk'' i da je Mursija sada favorit pred svojim navijačima. Ali, nemojte misliti da će se Valensija tek tako predati. To je ekipa koja je dugo važila za najbolju defanzivnu u Evroligi, ali je u prvom meču primila čak 96 poena i uvereni smo da će drugi meč bolje odigrati. Ako tako bude, verujemo da će i produžiti ovu seriju.

10331 Virtus Bologna – Derthona Basket tim 1 više od 84.5 poena (1.62)

Neočekivani problemi za Virtus na startu italijanskog plej-ofa. Dertona je jedva izborila plasman u ovu fazu takmičenja, ligaški deo sezone je završila na osmom mestu, i to zahvaljujući boljem međusobnom skoru od Napolija i Sasarija sa kojima je imala isti broj bodova. Učinak od 14 pobeda i čak 16 poraza bio joj je dovoljan za osmo mesto, pa s obzirom da je Virtus u plej-of ušao sa prvog mesta i da je tokom sezone dva puta lako izašao na kraj sa ovim rivalom, očekivala se ''metla''. Umesto toga, evroligaš iz Bolonje je dva puta poklekao u gostima i sada u majstorici na svom terenu treba da spreči blamažu. Kvalitet je na strani Virtusa i vreme je da to i dokaže, a na svom terenu je do sada protiv Dertone uglavnom bio efikasan, pa to očekujemo i u majstorici.

19958 Bonn – Alba Berlin H2 (1.87)

Iako se u Evroligi nije proslavila i u elitnom evropskom takmičenju zauzela ubedljivo poslednje mesto sa samo pet pobeda u 34 kola, ekipi Albe u Bundesligi mnogo bolje ide. Ligaški deo sezone je završila na drugom mestu, iuza Bajerna, a u plej-ofu je odlično startovala protiv aktuelnog vicešampiona, ekipe Bona. Alba se prošle godine ''opekla'' u četvrtfinalu plej-ofa, tada ju je eliminisao Ulm koji je kasnije osvojio titulu, ali sada iznenađenja nema na vidiku. Prva dva meča četvrtfinalne serije protiv Bona tim iz Berlina je ubedljivo dobio i sada u gostima želi da overi plasman u polufinale. I u ligaškom delu sezone Alba je oba puta lako izašla na kraj sa Bonom, pa ne vidimo kako bi domaćin i ovoga puta mogao da je ugrozi.

Odbojka

45968 Argentina – Japan prvi set 1 (2.65)

Posle Lige nacija u ženskoj konkurenciji, u utorak startuje i Liga nacija za odbojkaše. Selekcija Japana je prošle sezone igrala sjajno u ovom takmičenju i bila je najprijatnije iznenađenje. Najpre su u ligaškom delu sezone imali seriju od deset uzastopnih pobeda, a onda su i u plej-ofu stigli u samu završnicu i na kraju osvojili visoko treće mesto. Odlični su bili i Argentinci u ligaškom delu takmičenja, imali su samo pobedu manje od Japanaca, ali su u četvrtfinalu plej-ofa Italijani bili prejaki za njih. Imajući to u vidu, ovo bi mogao da bude jedan od najzanimljivijih duela na startu ovogodišnjeg takmičenja. Japanci imaju ulogu favorita s obzirom na pomenuti učinak iz prošle godine, ali treba imati u vidu da se ovaj duel igra u Južnoj Americi, doduše u brazilskom Rio de Žaneiru, pa Argentinci nisu imali problem sa aklimatizacijom. Očekujemo njihov nešto bolji početak meča, ali nismo sigurni da mogu do pobede protiv Japana.

45969 Cuba – Brazil tačan rezultat 1:3 (3.00)

Mnogo veću pažnju ljubitelja odbojke u Riju izazvaće duel domaćeg Brazila i selekcije Kube. To su jake odbojkaške nacije, njihovi dueli su uvek zanimljivi, a ovoga puta Brazilci će imati ulogu favorita, kako zbog domaćeg terena, tako i zbog boljih rezultata u poslednjim međusobnim duelima sa Kubancima. Prošle godine su se tri puta sastajali, najpre u Ligi nacija, kada je Kuba slavila u pet setova, ali su zatim Brazilci bili bolji na Panameričkim igrama, kao i u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Inače, ta pobeda Kube bila joj je jedna od samo tri trijumfa u 12 mečeva prošle godine u Ligi nacija, gde se nije proslavila. Brazilci su tada uspeli da se plasiraju u plej-of, ali su već u četvrtfinalu zaustavljeni od odličnih Poljaka pod vođstvom Nikole Grbića, koji su kasnije osvojili i titulu u ovom takmičenju.

Vaterpolo

47421 Vasas – Ferencvarosi H2 (1.82)

Verovatno odlučujuća utakmica u borbi za titulu ptrvaka u Mađarskoj. Ferencvaroš će imati ''meč-loptu'' za titulu, jer je prvi meč u svom bazenu ubedljivo dobio rezulttaom 13:7. To je ekipa koja poslednjih godina dominira u mađarskom šampionatu, osvojila je četiri titule od 2018. godine i od tada je samo Solnok nakratko uspeo da prekine njihovu dominaciju. Jasno je da su veliki favoriti i sumnjamo da će Vašašu i prednost domaćeg terena pomoći da se izbori za majstoricu. U prilog tome i podatak da je Ferencvaroš ligaški deo sezone završio sa maksimalnim učinkom, 13 pobeda iz isto toliko mečeva, zatim još dve pobede u polufinalu plej-ofa nad OSC-om, pa gosti žele da stopostotnim učinkom završe sezonu na domaćoj sceni i posvete se završnom turniru Lige šampiona. Tamo će im rival 5. juna biti Novi Beograd, ali o tom potom.

Rukomet

41833 Kolstad – Elverum manje od 59.5 golova (1.77)

Počinju završne borbe za titulu u Norveškoj. Plasman u finale plej-ofa izborile su dve najbolje tamošnje ekipe, pa sada slede prave poslastice za ljubitelje rukometa u ovoj skandinavskoj zemlji. Elverum je dugo dominirao, osvajao je titule od 2012. godine, pa sve do prošlog proleća, kada je Kolstad prekinuo tu dominaciju i osvojio titulu sa 3:1 u pobedama u finalu plej-ofa. Dakle, biće ovo repriza prošlogodišnjeg finala, a s obzirom na učinak iz dosadašnjeg toka sezone, Kolstad ima ulogu favorita. Dominirali su u ligaškom delu sezone, imali šest bodova više od Elveruma, a dobili su i sva tri međusobna duela od počeka sezone, pa je za očekivati njihov novi trijumf, ali sada će borba biti mnogo ''tvrđa'' i ne očekujemo veliki broj golova.

42025 Onnereds W – Savehof W 2 (1.63)

Finale je plej-ofa i u Švedskoj, kada su rukometašice u pitanju. Savehof tamo već dugo dominira, teško je suprotstaviti se ovoj moćnoj ekipi, ali su tu dominaciju uspevali da prekinu Skuru pre tri godine, ili Hor u sezoni 2016/17. Sada će to pokušati da učini ekipa Eneredsa koja je izborila plasman u finale, ali je prvi meč Savehof na svom terenu ubedljivo dobio sa 27:21. Igra se na tri pobede u finalu, a ekipa Eneredsa će u utorak pred svojim navijačima učiniti sve da ne dozvoli ''brejk'' posle kog bi im trebalo pravo čudo da naprave preokret u finalnoj seriji. Nije Savehof neranjiv ove sezone, čak su ligaški deo završili na drugom mestu iza Skurua, a jesenas su poraženi u gostima od Eneredsa koji će pokušati da ponovi igru iz tog meča.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak