Tip izlog - Habibov učenik seje strah Amerikom!

Autor: Lazar Nikolić
petak 07.06.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

PAO vraća "brejk".

Povezane vesti

Košarka

11547 San Pablo Burgos – Force Llieda CE H2 – 8.5 (1.81)

Relativno skoro gledali smo ekipu San Pablo Burgosa u španskoj ACB ligi, najjačem domaćem šampionatu u Evropi. Ipak, već dve sezone ovaj tim nalazi se u drugom rangu, ali sada ima šansu da se vrati u elitu. Protivnik u polufinalu plej-pfa ima je Ljeida, a nema sumnje da nas čeka izuzetno zanimljiva serija koja se igra na tri pobede. Domaćin prvog meča je Burgos koji je „regularni“ deo sezone završio kao treći, dok je Ljeida bila četvrta. Ono što gostima daje nadu jeste prethodni međusobni meč koji su rešili u svoju korist sa 77:72. Pre toga je Burgos bio bolji kod kuće sa 13 poena razlike. Sada je plej-of i ništa neće biti lako. Domaći jesu favoriti, ali očekujemom neizvesan meč, gosti mogu da iznenade.

11462 Olympiacos – Panathinaikos 2 (2.46)

Došao je Olimpijakos do velikog „brejka“ u „OAKA areni“, savladao PAO sa 89:84 u prvom meču finalne serije šampionata Grčke. Izgubio je živce trener prvaka Evrope Ergin Ataman i urlao na sudije nezadovoljan njihovim suđenjem u prvom meču, a možda i samo pripremao teren za revanš u dvorani „Mira i prijateljstva“. Na drugoj strani Olimpijakos je još jednom pokazao da ima lek za „zelene“, ali ovaj današnji PAO ima izražen šampionski gen i može da se vrati i posle teškog poraza. Slukas, Lesor i drugovi idu po izjednačenje u Pireju i uspeće u tome.

11559 Rytas Vilnius – Zalgiris Kaunas 2 (1.60)

Šokantno je Žalgiris u svojoj „Žalgirio areni“ posle produžetka sa 89:88 izgubio od Ritasa u prvoj utakmici finala šampionata Litvanije. Igrači trenera Andree Trinkijerija izašli su na parket u majicama sa likom povređenog saigrača Kinana Evansa, a bez njegove pomoći nisu se dobro proveli protiv najvećeg rivala. U nedostatku Evansa moraće neko drugi da povuče tim ka pobedi u Viljnusu, a videćemo ko će to biti. Roland sŠmic nije ubacio ni poen u prvom meču, pa bi za početak bivši igrač Barse mogao da pomogne, a onda Ulanovas i Lekavičijus odvedu Žalgiris do izjednačenja.

11340 Szczecin – Trefl Sopot 1 (1.58)

U periodu od 2004. do 2009. godine Trefl Sopot je dominirao poljskom košarkom i konstantno do 2013. godine igrao u Evroligi pod različitim imenima. Još uvek je ovaj klub jak, ali nije najbolji u zemlji. Ta titula pripada Ščečinu koji je prošle sezone po prvi put u istoriji osvojio pehar namenjen prvaku države. Domaćin hoće da stvori dinastiju i čini se da bi mogao. Opet je Ščečin bio najbolji u „regularnom“ delu prvenstva, stigao do finala plej-ofa u kojem sa 2:1 u pobedama vodi protiv Sopotva. Sada je na redu četvrta utakmica u kojoj bi branilac titule mogao da se primakne na korak od odbrane titule. Favorit je, igra pred svojom publikom i posle trijumfa na prošlom meču sa ubedljivih 75:59 izgleda spremno da zada novi udarac nekadašnjem evroligašu.

11667 Real Madrid – Murcia H1 -13.5 (1.95)

Ušla je Mursija kao peta u plej-of ACB lige i bez skoro ikakvih izgleda da stigne do prvog finala u svojoj istoriji. Međutim, stigli smo do borbe za trofej prvaka Španije, a tamo je izazivač Real Madridu upravo Mursija. Uspela je ova ekipe najpre da eliminiše evroligaša Valensiju, a onda i najbolji tim „regularnog“ dela sezone Unikahu, oba puta Mursija je do ključne pobede stigla u „majstorici“. Real je neka druga dimenzija, „kraljevski“ klub je ostao bez evropske „krune“, ali je u polufinalu domaće lige pokazao moć i „metlom“ izbacio Barselonu. Nisu rosteri dva tima za poređenje, domaćin je jači na svakoj poziciji. Uz to, gosti u Madrid dolaze poprilično fizički, ali i psihički iscrpljeni, a možda budu i impresionirani činjenicom da igraju protiv najvećeg kluba u  Evropi za titulu šampiona Španije. Zbog toga je sve na strani Reala, pa očekujemo ubedljiv uvodni trijumf „kraljevskog“ kluba.

Tenis

26864 Alcaraz, Carlos – Sinner, Jannik 2 (2.42)

Era u kojoj su Novak Đoković i Rafael Nadal bili najveći suparnici u svetskom tenisu je prošla, a nama se nazire novo rivalstvo još jednog Španca Karlosa Alkaraza i novog najboljeg tenisera na planeti Italijana Janika Sinera. Obojica su iskočila iz te toliko dugo čekane „nove generacije“ i imaće priliku da u polufinalu Rolan Garosa pokažu ko je trenutno bolji. Obojica su već osvajali grend slemove, a Siner je trenuno ispred Alkaraza, bar kada je forma u pitanju. Italijan je stigao do pehara na Australijan openu i imao dug niz nepobedivosti od starta godine. Na drugoj strani, Alkaraz baš i ne blista, ali je poznato koliko mu šljaka odgovoara, iako nikada nije igrao finale Rolan Garosa. Siner nema problema ni sa jednom podlogom i sve mu polazi za rukom. Što se međusobnih duela tiče 5:4 je za Alkaraza. Ipak, deluje da je Siner u ogromnom naletu i blagi je favorit, barem ako nas pitate.

 

21173 Ruud, Casper – Zverev, Alexander 1 (1.95)

Svi smo se nadali da će protivnik Aleksandra Zvereva u polufinalu Rolan Garosa biti Novak Đoković, ali je povreda kolena Srbina sprečila da nastavi turnir u Parizu. Umesto njega mesto među četiri najbolja pripalo je Norvežaninu Kasperu Rudu koji je u prethodna dva navrata stigao do finala na pariskoj šljaci. Imao je Rud dan pauze u odnosu na Zvereva i odmarao dok je Nemac igrao protiv Australijanca Aleksa De Minora. Zverev je poslednje četiri godine igrao polufinale drugog grend slema u godini i svaki put gubio i to bi moglo da mu predstavlja psihološku blokadu kada u petak izađe na teren. Upravo su Rud i Zverev prošle godine igrali u polufinalu Rolan Garosa, a Norvežanin dominantno slavio sa 3:0. Sada mu neće biti tako lako, ali verujemo da će i po treći put uzastopno u finale.

Formula 1

67093 Race Canada Grand Prix – Winer Max Verstappen (1.42)

Ne poklope se uvek kockice trostrukom uzastopnom šampionu Formule 1 Maksu Ferstapenu. Jeste vozač Red Bula dominantan i lider šampionata i ove godine, ali je u prošloj trci voženoj u Monaku završio tek šesti. Priliku za popravni imaće u Kanadi i ako bude na svom nivou iskoristiće je. Maks je u prethodna dva navrata bio dominantan u Kanadi, ima najbolji bolid i veliko samopuzdanje koje jedan loš nastup ne može da poremeti. Što se konkurencije tiče, teško će Lekler i Ferari dva puta zaredom biti perfektni, jer im to do sada nije uspelo niti jednom. Osim Ferarija, Red Bul i nema pravog rivala. Biće ovo Ferstapenovo novo slavlje.

Borilačke veštine

UFC Fight Night: Cannonier vs Imamov

77520 Cannonier, Jared – Imavov, Nassourdine 2 (1.77)

Uspeo je Habib Nurmagomedov da pokrne pravu lavinu MMA boraca poreklom iz Dagestana. Pokazalo je da je ovo podneblje iz nekog razloga idealno za besprekorne borbe, a Habibov tim MMA Faktori proziveo je još jednog vrhunskog UFC prvaka Nasurdina Imavova. Ovaj 28-godišnjak imaće jednu od svojih najvažnijih borbi narednog vikenda protiv američkog vererana Džereda Kanonijea. Kanonije ima 40 godina, 12 godina je stariji od Imavova i ovo će mu biti možda i poslednja borba u životu. Jasno je da je Imavov u boljoj formi, spremniji je i fizički jači od rivala. Nurmagomedov ga je sigurno sjajno pripremio, a posebno je Dagestanac dobar u rvačkoj tenihici, u kojoj njegovim sunardonicima iz MMA nema premca. Publika u Kentakiju biće na strani domaćeg borba Kanonijea, ali će verovatno tužna otići kući, jer je došlo Imavovo vreme u poluteškoj kategoriji.

 Futsal

76266 Fuconsa Jaen – Elpozo Murcia FS 2 (2.31)

Sredinom prošle dekade 21. veka Mursija je bila sinonim za španski futsal koji je bio u velikoj ekspanziji. Ovaj klub bio je najbolji u zemlji u periodu od 2006. do 2010. godine, ali od tada nemaju trofej nacionalnog prvaka. Izgubili su čak pet finala, poslednji put 2019. od Barse. Na drugoj strani Žan nikada nije bio najbolji u Španiji, ali je ovaj klub igrao u finalu prošle sezone kada je Barselona i za njih bila kobna. Sada Barse nema, pa će Žan i Mursija međusobno odlučiti o novom prvaku. Prvu utakmicu u finalnoj seriji dobila je Mursija kod kuće sa ubedljivih 6:2 i pokazala da je bolja od rivala. Žan će morati mnogo bolje u drugom meču na svom terenu, jer ima čak četiri uzastopna poraza od Mursije u svim takmičenjima.  A ako nekoga pobediš četiri puta, zašto ne bi i peti? Verujemo da će to Mursija i učiniti.

 


Ne propustite