Tip izlog - "Prokuvaće" u Atini!

Autor: Lazar Nikolić
petak 14.06.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Boston završava posao.

Povezane vesti

Košarka

11332 Dallas Mavericks – Boston 2 (1.98)

Čekanju dolazi kraj. Boston Seltiksi su na pragu osvajanja NBA lige prvi put još od 2008. godine. Boston bi tako po 18. put bio najbolji tim najjače lige na svetu i preteko Los Anđeles Lejkerse na prvom mestu večne liste. Seltiski u finalnoj seriji dominiraju protiv Dalasa i vode sa ogromnih i do sada kroz istoriju nedostižnih 3:0. Nije Seltikse poremetila ni povreda Kristapsa Porzingisa, ni navijači u Dalasu, pa su Tejtum, Braun i drugovi došli do „brejka“ i sada ih još jedna jedina pobeda deli od velikog pehara. Ako sve bude išlo po planu Boston će postati šampion već posle četvrte utakmice koja se igra u noći između petka i subote od 02.30 sati po našem vremenu. Luka Dončić jednostavno ne može sam, osim Kajrija Irvina koji se sporadično pojavi, jednostavno Luka nema pravu podršku u saigračima. Boston ima mnogo više oružja i „pometlaće“ Mevse.

 

11983 Alba – Bayern 2 (1.58)

U finalnoj seriji nemačke Bundeslige Bajern iz Minhena vodi sa 2:1 u pobedama, pa će Bavarci „meč loptu“ da ponovo postanu najbolji u zemlji imati u glavnom gradu. Alba je svoju šansu da napravi „brejk“ propustila u prethodnoj utakmici koju je ekipa trenera Pabla Lasa rešila u svoju korist sa tesnih 67:63. Bajern je jednostavno bolji tim od Albe. Bili su i relativno konkurentni u Evroligi, dok su „albatrosi“ ostali na dnu tabele. Uspeo je Laso da uvede utakmice u sporiji tempo i mali broj poena kakav disciplinovanijem timu Bajerna više odgovara. Na drugoj strani mladi tim Albe oslanja se na iskusnog šutera Meta Tomasa, ali fali dodatni kvalitet za osvajanje titule. Vladimir Lučić i drugovi će stići do nje i to pred rivalskom publikom.

 

12057 Panathinaikos – Olympiacos H2 – 5.5 (2.00)

Tradicionlano smo svašta videli u finalnoj seriji grčkog šampionata. Kada igraju Panatinaikos i Olimpijiakos ništa nas ne iznenađuje, pa ni suspenzija prvog čoveka „zelenih“ Dimitrisa Janakopulosa na tri meseca posle burne utakmice broj tri u kojoj su tenzije pomerile sve granice. U četvrtom meču PAO je uspeo da vrati „brejk“ u dvorani „(ne)Mira i prijateljstva“ i sada će se u „,majstorici“ odlučiti o prvaku. A „majstorica“ se igra u „OAKA areni“ pred navijačima novog prvaka Evrope, te je jasno PAO favorit. Ipak, ne bi smeli da otpišemo Olimpijakos koji je na startu serije već slavio u neprijateljskoj atmosferi. Igra ekipa Jorgosa Barcokasa izvanredno uprkos tome što je ispustila 2:0 u seriji. Utakmice su izuzetno tesne, pa bi pravedno bilo da „jedna lopta“ odluči pobednilka. Ko će biti heroj ne bismo da prognoziramo, možda odmetnik Slukas, možda vređani Kenan ili neko treći...

Tenis

29959 Humbert, Ugo – Brouwer, Gijs 2 (3.40)

Verovatno je holandska senzacija Gajs Brauer samo prolazna novost u svetu tenisa, ali još uvek nije prošao turnir u njegovom Hertogenbošu. Brauer je trenutno 232. igrač sveta i potpuno senzacionlano igraće u četvrtfinalu na travnatoj podlozi Hertogenboša i to protiv 16. igrača na svetu i apsolutnog favorita Uga Ambera. Ipak, Brauer je na putu do njega već izbacio dvojicu za nekoliko klasa bolje rangiranih igrača Čeha Jakuba Menšika i Amberovog sunarodnika Adriana Manarina. Nije Amber teniser koji ne ume negativno da iznenadi, niti mu je travnata podloga omiljena, a još manje je u dobroj formi posle ispadanja u prvom kolu Rolan Garosa. Sve ovo govori nam da bi Brauer mogao da iznenadi.

29960 Musetti, Lorenzo – Bublik, Alexander 2 (1.58)

Ponovo je Italijan Lorenco Museti u svojim rukama imao pobedu nad najboljim teniserom svih vremena Novakom Đokovićem na Rolan Garosu i ponovo izgubio u pet setova od Srbina na pariskoj šljaci. Sada se već prebacio na travu i igraće četvrtfinale Štutgarta protiv specijaliste za ovu podlogu Kazahstanca Aleksndra Bublika. Bublik je trenutno bolje rangiran od Musetija, on je 17, a Italijan 30. na ATP listi, a što se tiče međusobnih duela, oba dosadašnja pripala su Bubliku. Museti mu je predao na Vimbldonu 2022. godine, da bi u Adelajdu početkom ove Bublik slavio sa 2:1. Vrlo lako bi i u Štutgartu mogli da vidimo tri seta, a bliži pobedi je razorni server Bublik.

29974 Osaka, Naomi – Andrescu, Bianca Vanessa H1 1.5 seta (1.63)

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek dominantno je osvojila Rolan Garos, a jedina koja je bila blizu da joj pokvari planove u Parizu bila je Japanka Naomi Osaka. Sada tek 128. igračica sveta koja u svojim vitrinama ima po dva pehara Australijan i US opena još uvek je fantastična kada je spremna i igra joj se tenis. Grend slem šampionka je i Bjanka Andresku. Kanađanka je do titule na US openu stigla 2019. godine, a onda zbog zbog povreda skoro ostavila tenis. Nije je bilo na Turu devet meseci, a vratila se tek ove godine, pa je sada 228. na listi. Osaka je već dostigla određeni nivo forme, dok se Andresku time ne može pohvaliti. Zato je Japanka veliki favorit u njihovom međusobnom duelu.

 

Odbojka

46702 Belgium W – Sweden W 1 (1.41)

Evropska liga za odbojkašice stigla je do svoje završne faze, Fajnal-fora. Prvi favorit za osvajanje ove godien je reprezentacija Belgija koja je protutnjala kroz ligaški deo. Belgijanke su bile dominantne i upisale sve trijumfe, uz samo četiri izgubljena seta. Na drugoj strani Šveđanke su se na „mala vrata“ dokopale finalnog turnira posle osvajanja četvrtog mesta Pre samo dve nedelje Belgija i Švedska odigrale su međusobni duel i bilo je maksimalnih 3:0 za Belgijanke. U sportu je sve moguće, ali se čuda retko dešavaju. Kvalitet igračica ostao je isti, a Belgijanke apsolutni favorit da se plasiraju u finale.

 

46550 Croatia – Estonia Tacan broj setova 5 (3.35)

I muška Evropska liga došla je do Fajnal-fora. Tamo su pored Češke i Ukrajine i drugi polfuinalisti Hrvatska i Estonija. Hrvati su sa prvog mesta stigli do završnici, dok su Estonci bili četvrti, ali nam to ne garantuje siguran trijumf komšija. Razlog za to je istorija međusobnih duela ove dve selekcije, gde Estonci uopšte ne deluju inferirono. Sedam puta su međusobno igrale Hrvatska i Estonija, a Estonci vode sa 5:2 u pobedama. Hrvatska je tek iz petog pokušaja savladala Estoniju 2019. godine. I u poslednjem međusobnom duelu slavili su „vatreni“, bilo je 3:2 na Evropskom prvenstvu 2021. Tri godine kasnije ekipe su na sličnom nivou, pa bismo mogli da gledamo još jedan meč u pet setova, a ne bi nas iznenadilo da Estonci trijumfuju u drami.

Boks

78424 Davis, Gervonta – Martin, Frank 2 (5.40)

Kakav će to samo spektakl biti u Las Vegasu. U borbi za titulu prvaka sveta u lakoj kategoriji bore se dvojica neporaženih boksera. Džervonta Dejvis ima 29 godina i skor od isto toliko pobeda u profesinalnoj karijeri, što deluje apsolutno impresivno. Ništa manje impresivan nije ni Frenk Martin. Reč je o momku koji takođe nikada nije nokautiran, sa 18 trijumfa u karijeri i ogromnim motivom na mu 19. donese pojas. Baš kao i Dejvis ima 29 godine i u životnoj je formi. Dejvis nije nokautirao samo dvojicu rivala, dok to Martin malo ređe čini. Prednost izazivača biće to što je viši sedam centimetara, pa bi možda to moglo da presudi, dok sve ostalo deluje potpuno ujednačeno, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Frenk Martin slavi u Vegasu.

 

Borilački sportovi UFC

77541 Perez, Alex – Taira, Tatsuro 2 (1.48)

Veliki UFC spektakl čeka nas na „Fajt najtu“ u Las Vegasu, a borba večeri biće ona između dvojice izvandrednih boraca u najlakšoj „muva kategoriji“. Aleks Perez je očeivao da će mu na megdan Dagestanac Tagir Ulanbekov, ali će se umesto njega u oktagonu pojaviti Japanac Tacuro Taira. Perez ima 32 godine i osam godina je stariji od protivnika. Ima skor od 25 pobeda i osam poraza i već dugo važi za jednog od najboljih u svojoj kategoriji kada je UFC u pitanju. Peti je na svetskoj listi, ali nije favorit protiv Taira. Razlog za to je jednostavan, Japanac još uvek nije izgubio borbu u UFC-u. Taira ima svih 15 trijumfa u karijeri i vrtoglavo ide ka statusu najboljeg u „muva“ kategoriji. Trenutno je 13. na listi, a odsustvo Ulanbekova otvorilo mu je šansu da iskorači prema samoj eliti i sruši Pereza. Ovakva prilika se ne propušta.

 

Ne propustite