Feđa Dudić: ''Hvala Kragujevcu, ovo mi je dodatni motiv! Protiv TSC-a na 101 posto''

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.05.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Trener Radničkog 1923 održao je danas pres konferenciju pred duel sa TSC-om.

Screenshot/FK Radnicki 1923
Screenshot/FK Radnicki 1923

Povezane vesti

Kragujevac je juče proslavio Dan grada, a jedan od dobitnika Đurđevdanske nagrade je i trener Radničkog 1923 Feđa Dudić. On je, kao i sam klub, nagrađen plaketom Svetog Đorđa za izuzetne sportske rezultate i doprinos afirmaciji i promociji Grada Kragujevca, pa se na početku današnje pres konferencije pred sutrašnji duel sa TSC-om (sreda, 16h) osvrnuo na to priznanje.

''Najpre bih želeo da se još jednom zahvalim gradonačelniku Nikoli Dašiću i gradu Kragujevcu na nagradi koju su mi uručili juče. To je za mene veliko priznanje i veliki motiv da radim sa još većom posvećenošću klubu ako je to ikako moguće nego do sada. Kada ima neko to da vidi i ceni, to daje dodatni motiv za budući rad'', rekao je Dudić.

Zatim je lepe reči uputio i svom kolegi sa klupe TSC-a, kao i njegovom klubu.

''Što se tiče utakmice sa TSC-om, moram reći da zaista cenim Žarka Lazetića koga smatram jednim od najboljih trenera u ligi i ovo što radi već u kontinuitetu sa TSC-om je nešto veliko. Napravio je od takvog kluba i mesta, bez obzira što imaju svoje investitore i ulagače, to je jedan prepoznatljiv brend za Srbiju. Pobedili su Partizan u Beogradu, pružili dostojan otpor Zvezdi u prošlom kolu, bili su u egalu do samog kraja utakmice i zaslužuju sav respekt. To je ekipa koja je dugo na okupu, koja je kao tim možda i najbolja u ligi. Drugi imaju bolje pojedince, ali su oni kao tim veoma dobri.

U svim segmentima igre su izražene njihove tranzicije, pogotovo defanzivne, jako dobro se vraćaju iza lopte i bićemo na velikom ispitu sutra.

Očekujem zaista dobru utakmicu, doći ćemo da prezentujemo naš najbolji fudbal i moraćemo da budemo na, što bi se reklo, 101% mogućnosti da bismo se nadali pozitivnom rezultatu. Nadam se da smo se malo odmorili posle 10 utakmica u 33 dana. Momci su se malo regenerisali i svežiji će dočekati ovu utakmicu'', objašnjava Dudić.

Radnički opet neće biti kompletan, ali dobra vest za Kragujevčane je da je vezista Miloš Ristić odradio suspenziju zbog kartona.

''Što se tiče nas, Ortiz je i dalje van stroja, imamo još nekih manjih problema u timu. Ristić nam se vraća posle pauze zbog kartona, ali videćemo, imamo još jedanm trening, pa ćemo videti ko će početi utakmicu i ko će uopšte biti na raspolaganju'', zaključio je Dudić.

Podsetimo, četiri kola pre kraja sezone, Radnički 1923 zauzima četvrto mesto na tabeli sa pet bodova više i od Vojvodine, i od Čukaričkog.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke