POLUVREME - Piksi na Brdu gleda očajni Partizan i fenomenalnog Jovanovića!

Autor: Darko Mitrović
petak 17.05.2024.
19:21
Izvor: Sportske.net

Čukarički mnogo bolji u prvih 45 minuta, ali rezultat to ne pokazuje.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Čukarički i Partizan igraju na Banovom brdu derbi pretposlednjeg, 36. kola Superlige, a posle prvog poluvremena rezultat je 0:0.

Utakmici prisustvuje i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi koji je juče u Kragujevcu gledao i duel Radničkog 1923 i Vojvodine.

Danas na Brdu je još jednom mogao da se uveri u vrhunske kvalitete golmana Partizana Aleksandra Jovanovića (juče ga je pohvalio u razgovoru za naš sajt) koji i danas briljira i najviše zahvaljujući njemu crno-beli nisu u rezultatskom minusu.

Prvu veliku priliku imao je Čukarički već u sedmom minutu meča, kada je Vinisijus probio kroz sredinu i ušao u kazneni prostor Partizana, ali je u poslednjem trenutku Bojan Kovačević stigao da izblokira taj njegov udarac.

Šest minuta kasnije nova, još veća opasnost po gol Partizana. Đorđe Ivanović je izbio sam ispred golmana Jovanovića, ali je fenomenalni čuvar mreže crno-belih po ko zna koji put ove sezone čudesnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Nova šansa za Ivanovića i nova sjajna odbrana Jovanovića viđena je i u 24. minutu, a nepun minut kasnije Ivanović je opet protutnjao pored Antića, gađao je iskosa sa desne strane, ali Jovanović je opet sjajan i izbacio je loptu u korner.

Posle kraćeg zatišja, nova pretnja po gol Partizana bio je šut Luke Adžića posle centaršuta sveprisutnog Ivanovića, koji je u 33. minutu uputio odličan centaršut sa leve strane.

Dva minuta kasnije posle kornera Partizana sudarili su se Stojković i Ovusu ispred kaznenog prostora domaćih, posle čega je usledila kontra ''brđana'' tri na dva, ali se Ivanović okliznuo u kaznenom prostoru crno-belih, pa je i ova prilika za domaće propala.

Nastavio je Čukarički sa napadima, u narednih par minuta pripretili su opet Ivanović, pa onda i Stanković, ali nekako je Partizan odolevao.

U 45. minutu najbolja od najboljih Jovanovićevih intervencija! Ponovo je snaćni Đorđe Ivanović pobegao Partizanovoj odbrani, izbio potpuno sam ispred golmana Partizana, ali ponovo Jovanović neverovatno reaguje! Sudija je naknadno pokazao ofsajd, ali diskutabilno je da li je ofsajda i bilo.

Dobra vest za Partizan stiže iz Lučana, gde Mladost golom Veličkovića od 15. minuta vodi protiv TSC-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke