Tufegdžić: "Čuki je mesto među onima sa evropskom vizom"

Autor: Filip Rodic
subota 21.09.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Veruje u kvalitet tima.

Starsport/srdjan stevanovic
Starsport/srdjan stevanovic

Povezane vesti

Posle remija na gostovanju Novom Pazaru (2:2) pred Čukaričkim je kudikamo lakši izazov protiv novajlije Jedinstva.

Iskusni Lazar Tufegdžić je naveo kako valja biti maksimalno oprezan protiv tima sa Uba.

"Bod iz Novog Pazara možemo da nadogradimo samo pobedom protiv Jedinstva. Znamo da neće biti lako, pogotovo kad se igra sa timom sa začelja. Ubljani su loše startovali, promenili su i trenera, a u finišu prelaznog roka doveli veći broj pojačanja. Igraće sve bolje, tražiće šansu protiv nas. Moramo da budemo maksimalno oprezni i da se držimo svog plana igre. Gosti još nisu na maksimumu, dosta su mladi, imaju oscilacije i to treba da iskoristimo", priča vezista Lazar Tufegdžić za "Sportski žurnal".

Utisak o igri Čukaričkog u dosadašnjem delu sezone i ličnom učinku?

"Zadovoljni smo, podižemo se iz utakmice u utakmicu, još nismo dostigli maksimum. Verujem da ćemo u sledećim kolima pokazati koliko možemo. Treći smo po efikasnosti, što nije iznenađenje, opredeljenje tima je igra na gol više i kao ofanzivcu mi odgovara takav fudbal. Na početku je nedostajalo takmičarskog ritma, sada se osećam spremnije. Ne razmišljam previše o individualnom, koliko o timskom uspehu. Ako ekipa beleži dobre rezultate, učinak svakog pojedinca doći će do izražaja", nastavlja Tufegdžić.

Dolazak na Banovo brdo posle epizoda u Bugarskoj, bio je pun pogodak za igrača veznog reda.

"Dve godine sam bio odsutan, liga je dosta izjednačena, skoro da nema autsajdera. Još se nisu izdvojili timovi koji će se boriti za visok plasman, siguran sam da se pre zimske pauze neće znati mnogo. Čukaričkom je mesto pri vrhu i u borbi za evropsku vizu, imamo kvalitetan tim i dobru atmosferu, sve to treba da potvrdimo na terenu", zaključio je Tufegdžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke