Mešalica - Tvrdo u ruskom derbiju, Fiorentina "iz iksa" u evropski trijumf!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 01.05.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

I ovoga puta četiri para uz sjajne kvote.

Povezane vesti

3893 CSKA Moscow - Zenit 0-1I&0-1II (2.37)

Bila bi nam potrebna verovatno cela strana da vam objasnimo princip takmičenja u ruskom kupu. Ukratko, postoje dva puta, put PL i put regiona, pobednici ova dva zasebna turnira igraće početkom juna za titulu. Cilj je naravno veći broj mečeva zbog sankcija i prazne sredine nedelje. U ovoj jačem, ligaškom putu do finala su stigli CSKA i Zenit. "Armija" brani trofej, osvojili su ga na penale protiv Krasnodara prošle sezone. Rival iz Petroa se trka sa Krasnodarom za titulu, nisu dominantni kao nekada, ali i dalje zbog Gasprom novca imaju mnogo veće resurse od ostalih timova. Ovo je prvi meč, gledaćemo verovatno opreznu utakmicu na "Lužnjikiju", u poslednje vreme duele ovih ekipa karakteriše mali broj golova.

2742 Fiorentina - Club Brugge x-1 (4.80)

Fiorentina je ispala iz kupa Italije, neće se boriti za trofej protiv Juventusa, ali je ostala LK gde su prošle sezone izgubili finale u Pragu od Vest Hema. Sada su opet blizu završnice, u prvom meču top četiri faze ugostiće Briž. Flandrijci su eliminisali PAOK, po nama to je iznenađenje, ali je tim Nikija Hejna (zamenio pre mesec i po dana Norvežanina Dejlu) dobio oba meča. Imaju iskusnu ekipu sa prekaljenim internacionalcima poput golmana Minjolea, kapitena Vanakena, Kolumbijca Balante, Danca Nilsena, bivšeg reprezentativca Bojate (malo je igra ove sezone). Neće biti lako Toskancima, ali kod kuće igraju dobro, strpljivo, ne verujemo da će primiti gol, u igri nerava, Italijani su ipak neprevaziđeni, a odluka bi mogla da padne u nastavku.

5708 CF Monterrey - Columbus Crew 1&GG (3.38)

Polufinale CONCACAF Lige šampiona, Kolumbus brani čast MSL, ostatak društva su meksički klubovi. Prvu utakmicu u Ohaju su Amerikanci dobili, ali u Nuevo Leonu je "Gang" kako zovu Monterej, favorit. Ovaj tim je petrostruki osvajač Lige šampiona, poslednji put su slavili pre tri godine. Maksi Meza, iskusni Argentinac koji ima već dve krune sa klubom je dao gol nade u prvom meču. Pred svojim navijačima, "Rajadosi" će napasti od prvog minuta. MLS ekipe se ne brane, imaju brze napadače, Kolumbus može da postigne gol na "Čeličnom Džinu" kako zovu prelepi stadion u Nuevo Leonu, ali ipak verujemo da će pobeda pripasti domaćinu.

1349 Lecco - Sampdoria 3+ (1.98)

Sve je probala Samp kako bi se odmah vratila u Seriju A. Doveli su Pirla na klupu, dosta igrača na pozajmicu, iskusne Borinija, Murua, Kasamija La Guminu. Bareku, Kontija, Kasamija fudbalere koji su čak igrali i u velikim klubovima, a imaju dosta iskustva u Seriji A. I ne ide, malo su se Đenovljani popravili, mogli bi u plej-of, ali odatle kroz par iscrpljujućih rundi je baš težak put ka eliti. Pirlo je preživeo loše partije, ipak je veliki autoritet, nije odustao od napadačke igre. Njegov tim je favorit u blizini Milana, protiv malog Leka, tima koji se ušunjao letos u Seriju B, prvi put posle 50 godina. Ali, nisu puno pokazali, ispadaju što je i očekivano. Uz napadački pristup Dorijana i bezbrižnog domaćina koji nema nikakvu šansu za opstanak, golovi su očekivani.

Ne propustite