Danilović i Pešić biranim rečima o MVP Jokiću: "Srbija je ponosna!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 09.05.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Srbije i košarkaš Denvera Nikola Jokić treći put je izabran za najkorisnijeg igrača sezone u NBA ligi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Srpski centar je već proglašen za najboljeg igrača najjače lige sveta 2021. i 2022. godine.

Jokić je u sezoni 2023-2024 prosečno beležio 26.4 poena, 12.4 skokova i devet asistencija po utakmici, čime je zaslužio PER indeks korisnosti 31.3.

Posle istorijskog uspeha, asu Denvera čestitke je uputio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

"Još jedan neverovatan uspeh za Nikolu, uspeh zahvaljujući kome je obezbedio sebi veoma značajno mesto u istoriji NBA lige. Od srca mu čestitam i verujem da je i on svestan koliko ova njegova nagrada čini sve ljude koji u Srbiji vole košarku ponosnim zbog njega. Želim mu dobro zdravlje i još mnogo uspeha, kako na individualnom i klupskom, tako i na reprezentativnom nivou", istakao je Danilović, prenosi sajt KSS.

I selektor reprezentacije Srbije Svetislav čestitao je Jokiću biranim rečima.

"Na prvom mestu, čestitke za Nikolu na osvojenoj nagradi i svemu što on pokazuje, ne samo ove godine, nego i tokom prethodnih sezona. Kada neko osvoji MVP nagradu treći put to je onda jasna potvrda da je igrač trenutno najbolji od najboljih. Ove sezone, za razliku od prethodnih, Nikola je imao veliku konkurenciju u igračima koji igraju na spoljnim pozicijama. I u toj konkurenciji, on je osvojio priznanje. Svi smo mi ponosni na Nikolu, ne samo što je ponovo potvrdio da je najbolji igrač današnjice, nego i zbog svega što on sa sobom nosi. Siguran sam da ovo njegovo priznanje motiviše decu u Srbiji i širom Evrope i sveta da se bave košarkom", rekao je Pešić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke