Megin Plavšić školovao Zvezdine Amerikance, dokazao da zaslužuje crveno-beli dres!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 26.03.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Razbio ih je.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Košarkaši Mege sinoć su po prvi put u svojoj istoriji savladali Crvenu zvezdu u AdmiralBet ABA ligi.

Mega je potpuno zasluženo slavila u "Areni" protiv evroligaša i najboljeg tima u dosadašnjem toku "regularnog" toga regionalnog takmičenja.

Jedan, ako ne i najveći, junak pobede ekipe trenera Marka Baraća bio je srpski centar Uroš Plavšić koji je Zvezdi za 30:46 minuta na terenu ubacio 16 poena, uhvatio 12 lopti i iznudio čak 10 faulova, za najveći indeks korisnosti - 22.

Sve to samo dan nakon što se u medijima pojavila informacija da je šampion Srbije zainteresovan da ga ima u timu za narednu sezonu.

Dokazao je 217 centimetara visoki Ivanjičanin rođen tri dana pre završetka 1998. godine da je kalibar za crveno-beli dres, a to se najbolje videlo u direktnim duelima sa aktuelnim Zvezdinim centrima iz Sjedinjenih Američkih Država.

Smenjivali su se protiv Plavšića Bolomboj, Tobi i Gilespi, a sva trojica zajedno ostvarili su slabiji učinak od njega samog sinoć.

Trojica centara crveno-belih ukupno su ubacili tek 10 poena, Bolomboj i Tobi po 5, dok se Gilespi nije ni upisao u strelce. Što se skokova tiče, imali su ukupno sedam naspram Plavšićevih 12, dok im je zajednički indeks korisnosti bio 12, za 10 manji od Plavšićevog.

Tako je sportski sektor crveno-belih dobio konačnu potvrdu - Uroš Plavšić je igrač za Crvenu zvezdu. Sada je na njih red da ga dovedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke