Pešić: "Lučić mora, ali ne može, Joviću je ogroman otok"

Autor: Filip Rodic
sreda 19.06.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Ne ide glatko.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor Svetislav Pešić objavio je spisak od 16 imena koja konkurišu za konačni sastav Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ne ide uvek sve kao po loju, što potvrđuje i trenutna zdravstvena situacija među važnim imenima po igru Srbije. Pešić je u podkastu "Luka i Kuzma" govorio o zdravstvenom stanju veterana Vladimira Lučića i Nikole Jovića.

"Lučić je, nije to nikakva ekskluziva, nije otkazao, ali je rekao da ne može. I šta sada? Da li ja njemu treba da kažem - moraš? On kaže: "Pa znam da moram, ali ne mogu!" Ili prošle godine Jokić koji je odigrao preko sto utakmica, on je rekao: "Ja hoću, ali mi telo i glava ne dozvoljavaju!" Kada dođeš u reprezentaciju ti na sebe preuzimaš odgovornost svog individualnog učinka", kreće Pešić i nastavlja:

"Drugo, preuzimaš odgovornost prema saigračima, moraš da se dobro pripremiš, da bi mogao da ispuniš sva očekivanja svojioh drugova iz tima. I naravno, očekivanja od trenera. Ako nisi spreman to da izneseš, kažeš - ne mogu. To rade najbolji igrači na svetu. To radi i Jokić, između ostalih. Lučić je rekao: Jednostavno, ja ću da dođem, ali to što ja želim od sebe da dam za reprezentaciju i što ti, kouč, očekuješ od mene, da ja to dam i tako dalje, ja za to nisam spreman", otkrio je Pešić.

Dotakao se potom situacije sa Nikolom Jovićem, koji je povređen, o čemu se saznalo kad je uslikan sa ortopedskom čizmom na nozi na aerodromu "Nikola Tesla".

"Znaće se, mislim da ništa nije kritično, ali znaće se verovatno dve nedelje posle povrede, to će biti ponedeljak-utorak, verovatno utorak. Jer mu je noga pod otokom, a taj otok je...".

Ipak, ne radi se o povredi zgloba.

"Nije zglob. Ali nije ni, kao što negde sam video, neki pišu peta, metatarzalna kost i tako dalje. Nije. Videćemo, snimci su dobri, ali ne toliko dobri zato što je ogroman otok. Hematom, pa ne može da se vidi. Ali dobro, već sad se radi na tome ovih sedam dana da taj otok prođe, ne samo zbog snimanja, nego zbog sledećeg koraka u toj njegovoj, kao se to kaže, terapiji", rekao je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke