POLUVREME - Mega ne može da prati Zvezdin ritam, Rokas se raspucao, ubedljiva prednost domaćina!

Autor: Darko Mitrović
petak 03.05.2024.
19:46
Izvor: Sportske.net

Zvezda nezadrživo grabi ka vođstvu u polufinalnoj seriji.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Počela je i druga polufinalna serija u plej-ofu AdmiralBet ABA lige, Crvena zvezda je večeras u ''Pioniru'' dočekala ekipu Mege i posle prvog poluvremena vodi sa 52:33.

Predvođena Đurišićem i Jelavićem, Mega je vrlo hrabro zaigrala od početka meča, želela je da nametne brzu igru i u prva četiri minuta igre je bila ravnopravan rival Zvezdi, ali onda je Bolomboj počeo da koristi odsustvo Uroša Plavšića, vezao je četiri poena za vođstvo crveno-belih od 10:6, a zatim je tu prednost uvećao i Branko Lazić za ''plus 7'' u korist crveno-belih.

Tada je već otpor mladog tima Mege počeo da slabi, a Zvezda je do dvocifrene prednosti sigla u finišu prvog kvartala posle sjajne akcije tandema Teodosić-Nedović za 21:10 u korist crveno-belih.

Ono što je bio Zvezdin problem u prvom kvartalu jeste šut za tri poena, prvih šest šuteva van linije 6.75 metara domaći su promašili, a Mega je svojom prvom trojkom, preko Miljenovića, prišla na 25:20 pred kraj prvog kvartala. Ipak, ostalo je vremena da Branko Lazić poentira uz zvuk sirene, pa je prva četvrtina završena rezultatom 27:20 za tim trenera Sferopulosa.

Početak druge četvrtine obeležio je maestralni Teodosić, koji je vezao pet poena, ''probio led'' i kada su trojke u pitanju i Zvezda je povela sa 32:22.

Nikola Đurišić nije dozvoljavao Zvezdi da se značajnije odlepi, ali sredinom drugog kvartala najpre Gedraitis pogađa trojku, pa Bolomboj poentira iz ofanzivnog skoka i crveno-beli su stigli do 13 poena prednosti - 40:27.

Trener Marko Barać je reagovao tajm-autom, ali bez pravog efekta, Tompkins i Gedraitis su svojim poenima dodatno uvećali razliku - 46:29 na dva i po minuta do poluvremena.

Tu razliku je Nedović nešto kasnije uvećao i na ''plus 19''.

Rokas Gedraitis je posle prvog poluvremena najefikasniji akter meča sa 11 postignutih poena, prate ga  Nedović sa 10, Teodosić sa 7, koliko ima i Bolomboj koji je upisao i pet skokova.

Kod gostiju Đurišić najbolji sa devet poena, Jelavić je upisao šest.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke