Čudesni Unai Simon - Bilbao ostvario herojski trijumf sa dva igrača manje!

Autor: Darko Mitrović
petak 03.05.2024.
23:01
Izvor: Sportske.net

Golman Bilbaa odbranio penal, a uz to je imao još mnogo odličnih intervencija.

EPA-EFE/SERGIO PEREZ
EPA-EFE/SERGIO PEREZ

Povezane vesti

Počelo je 34. kolo španske La Lige, a fudbaleri Bilbaa večeras su ostvarili pravi podvig pobedom na gostovanju protiv ekipe Hetafea rezultatom 2:0. Do tog trijumfa su došli sa dvojicom igrača manje, a u finišu i bez trenera Valverdea.

Inaki Vilijams je na asistenciju svog brata Nika Vilijamsa doveo Bilbao u vođstvo u 27. minutu meča, a isti scenario ponovio se i u 51. minutu, kada su isti akteri, u istim ulogama duplirali prednost gostiujućeg tima - 0:2.

Izgledalo je tada da Bilbao do kraja meča neće imati težak posao da zadrži stečenu prednost, ali se ubrzo stanje na terenu bitno promenilo.

Naime, Bilbao je u 58. minutu ostao bez Alvareza koji je dobio direktan crveni karton, a dvadeset minuta kasnije, isključen je i Paredes zbog dva žuta kartona.

Tako je Bilbao u finiš meča ušao da dvojicom igrača manje, što je omogućilo ekipi Hetafea da izvrši veliki pritisak u kaznenom prostoru gostiju.

U 83. minutu lopta je pogodila u ruku Raula Garsiju posle centaršuta sa desne strane i sudija Mansano je pokazao na belu tačku - penal za Hetafe! To je bila ''kap koja je prelila čašu'' za trenera Ernesta Valverdea, koji je burno reagovao i zbog oštrih protesta je takođe isključen.

Usledila je konsultacija sa VAR sobom, pa gledanje snimka, ali je ipak ostao pri svojoj odluci. Mejson Grinvud je preuzeo odgovornost, izveo je jedanaesterac, ali njegov šut sa bele tačke je zaustavio sjajni golman Unai Simon.

Do kraja je Simon imao još nekoliko dobrih intervencija i najzaslužniji je što u završnici meča nije došlo do veće drame za ekipu Bilbaa.

Dodajmo još da je u ekipi Hetafea naš Nemanja Maksimović odigrao 89 minuta, zamenio ga je Alenja.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke