Kraj jedne "Football Manager" bajke - Stil napustio Rems, vreme je za Premijer ligu?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 02.05.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Kraj ove neverovatne priče mogao bi značiti i početak nove, još uzbudljivije...

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Trener Remsa Vil Stil (31) od danas više nije trener prvog tima, saopštio je francuski prvoligaš.

U saopštenju koje su potpisali klub i mladi stručnjak navodi se da odluka stupa na snagu odmah, a pored Vila Stila i njegov brat i asistent Nikolas.

"Hvala Remsu i predsedniku koji su mi pružili jedinstvenu priliku i podršku tokom čitavog mandata", rekao je Vil Stil koji odlazi sporazumnim raskidom ugovora, bez obzira na njegovo trajanje do leta 2025. godine.

Stil je rođen u Belgiji od strane engleskih roditelja i nakon igranja u amaterskom fudbalu postao je trener u svojoj 24. godini kada je preuzeo Lirs.

Kratko je predvodio i Berštot četiri godine kasnije, da bi 2022. postao trener Remsa posle staža kod glavnog trenera Oskara Garsije kojem je bio asistent. 

Sa Remsom je beležio odlične rezultate, nanizao je i 19 utakmica bez poraza prošle sezone koju je završio na 11. pozciiji, a sve dok nije dobio nema PRO licencu, klub je FS Francuske plaćao kaznu od 25.000 evra za svaki meč.

Vil Stil je u nekoliko navrata govorio o svojim trenerskim počecima, za posao se zainteresovao igrajući popularnu igru "Football Manager", te tako postao ispunio san miliona igrača širom sveta.

Poznato je da je veliki navijač Vest Hema, isticao je da bi voleo da trenira u Premijer ligi i ambicioznom klubu iz Čempionšipa, pa će možda upravo zemlja njegovih roditelja biti naredna destinacija za trenera koji sa svojom 31 godinom već ima neke zapažene trenerske uspehe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke