POLUVREME - Real bolji, stativa i Nojer čuvaju Bajern!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 08.05.2024.
21:46
Izvor: Sportske.net

Domaćin bliži pogotku.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida i Bajern Minhena igraju bez golova 0:0 posle prvih 45 minuta revanša polufinala Lige šampiona.

U prvoj utakmici odigranoj u Minhenu bilo je nerešeno 2:2, te bi utakmica ovim rezultatom otišla u produžetke.

Bolji rival u prvom poluvremenu bio je Real, ali je Bajern sačuvao svoju mrežu zahvaljujući sjajnom golmanu Manuelu Nojeru, ali i stativi koja je zaustavila pokušaj Vinisijusa.

Igrači Reala imali su loptu u svojim nogama od samog starta utakmice, dok se ekipa trenera Tomasa Tuhela odlučila za nešto oprezniju igru i tražila šansi iz kontranapada nakon što bi preuzela posed, a šuteva nije bilo u prvih 10 minuta, iako su obe ekipe imale po jednu vrlo dobru akciju, koja nije rezultirala udarcem ka golu.

Bura je usledila u 13. minutu. Sjajno su igrači Reala kombinovali po desnoj strani nakon auta, u velikoj prilici našao se Vinisijus, poslao loptu pored Nojera, ali se isprečila stativa, nakon toga usledio je novi pokušaj, ovoga puta udarac je uputio Rodrigo, a čuvar mreže Bajerna sjajno odbranio.

Dopuštena kolosalna prilika rivalu trgla je Bavarce koji su narednih deset minuta imali veći posed lopte i uspeli da umire napade domaćina.

Problem za Tuhelovu ekipu nastao je u 27. minutu kada se na povredu mišića požali ofanzivac Serž Gnarbi, umesto na njega ušao je Alfonso Dejvis i zauzeo mesto levog krila.

Bio je pritajan Hari Kejn sve do 28. minuta, a onda uhvatio fantastičan volej posle kojeg je Lunjin krajnjim naporima intervenisao i poslao loptu u korner.

Baš kao što je velika prilika za Real brenula goste, tako je bilo i u suportnom slučaju nakon Kejnove šanse. Zaigrao je Real ponovo bolje na „Bernabeu“ i mogao do pogotka u 39. minutu. Vinisijus je želeo da centrira, ali lopta na putu ka golu nije zakačila nikoga, te je Nojer u poslednji čas morao da interveniše i sačuvao svoju mrežu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke