Real je "neuništiv"! Hoselu podigao nokautiranog "kralja" sa poda i poslao ga na "Vembli"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 08.05.2024.
23:01
Izvor: Sportske.net

Epski finiš na "Santjago Bernabeuu" i novo finale za najuspešniji klub svih vremena.

EPA-EFE/JUANJO
EPA-EFE/JUANJO

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona.

Oni su posle spektakularnog preokreta u režiji Hoselua savladali Bajern sa 2:1 u revanš meču polufinala i sa ukupnih 4:3 u dvomeču eliminisali Nemce.

U finalu "kraljevski" klub čeka još jedan predstavnik "pancera" Borusija iz Dortmunda.

Meč za trofej igra se 1. juna na "Vembliju".

Prvih desetak minuta bili su relativno mirni na "Bernabeu", a onda je sve moglo da "eskplodira" tri minuta kasnije. Real je brzo izveo aut, a Karvahal pronašao Vinisijusa u šesnaestercu Bajerna, Brazilac je snažno i "neodbranjivo" šutirao, ali se isprečila stativaod koje se lopta odbila pravo na nogu Rodrigu, ali je njegov udarac sjajno odbranio Nojer.

U narednim minutima Bavarci su preuzeli posed lopte želeći da malo umrtve tempo utakmice i zaustave domaćina.

Peh je goste zadesio u 27. minutu kada se Serž Gnabri požalio na povredu zadnje lože, a Tuhel reagovao uvođenjem Alfonsa Dejvisa koga je postavio na mesto levog krila.

Samo minut kasnije perfektan volej uhvatio je napadač ekipe iz Minhena Hari Kejn, ali je Lunjin krajnjim naporima izbacio loptu u korner.

U samoj završnici prvog dela opet je Real mogao do vođstva. Vinisijus je želeo da uputi centaršut, ali lopta na putu prema golu nije dotakla nikog, pa je Nojer morao da bude oprezan i paradom sačuva svoju mrežu.

Na drugoj strani po levoj strani jurio je Vinisijus koji je pravio puno problema iskusnom Kimihu koji često nije mogao da ga isprati, pa je Brazilac uspevao da se stušti u kazneni proctor rivala, ne I da iskreira novu veliku priliku za svoj tim, sve do 55. Minuta kada je pronašao Rodriga, ali je njegov sunarodnik bio zamalo neprecizan.

Mogao je Rodigro do pogotka u 59. minutu. Fantastično je ofanzivac “kraljevskog” kluba izveo Slobodan udarac, ali je još jednom izvanredni Nojer sjajno reagovao.

Minut kasnije Vinisijus je po ko zna koji put prošao po levoj strani, šutirao, a Nojer nastavio da briljira.

Imao je i Bajern svoje šanse. Jednu od njih propustio je Musijala u 66. minutu, kada je Lunjin zaustavio njegov udarac sa ivice kaznenog prostora.

Kao da je taj pokušaj nagovestio ono što će se desiti već u narednom napadu Bavaraca. Kejn je sjajnom dugom loptom pronašao Alfonsa Dejvisa na levoj strani, ušao je u sredinu Kanađanin i svojom slabijom desnom nogom poslao neodbranjiv udarac u dalji ugao za vođstvo Bajerna od 68. minuta. Ništa nisu mogli ni Dejvisov čuvar Ridiger, ni golman Madriđana Lunjin.


Malo je trebalo Realu da uzvrati. Samo tri minuta kasniej Kimih je ostao da leži u svom kaznenom prostoru, a domaći stigli do izjednačenja. Kros je izveo korner i dodao loptu do Valverdea, koji je šutirao, a lopta se posle karambola odbila u gol. Ipak, reagovala je VAR soba i pozvala sudiju Šimona Marčinjaka koji se svojim očima uverio da je Načo pre gola napravio očigledan faul nad Kimihom, te je pogodak Madriđana poništen.

Mogao je Ridiger da se iskupi za lošu odbranu kod primljenog pogotka u 83. minutu kada je kao na tacni uposlio Vinisijusa, a ofanzivac Reala iz dobre pozicije šutirao izuzetno neprecizno.

Branio je sve večeras raspoloženi Nojer, a onda napravio kiks koji će ga proganjati. Vinsijus je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora pravo u golmana Bajerna, koji je katastrofalno reagovao i odbio loptu do rezerviste Hoselua, a on doneo Madriđanima izjednačenje dva minuta pre kraja.

U sudijskoj nadoknadi "eksplodirao" je "Bernabeu". Real je nastavio sa silovitim napadima posle izjednačenja. Brahim Dijaz se odlično snašao u gužvi i i uposlio usamljenog Ridigera na levom boku, usledio je centaršut po zemlji koji je u gol pretvorio talični Hoselu.

Igralo se čak 13 minuta u sudijskoj nadoknadi, ali "kraljevići" nisu popustili i čeka ih put na svoje 18. finale u istoriji, te borba za 15. pehar najboljeg tima u Evropi.

U poslednjim trenucima meča lopta je bila u mreži Reala, ali je napad Reala ranije prekinut pre njegovog isteka, te nije moglo da se proveri da li je bilo ofsajda u toj situaciji, a deluje da ga možda nije ni bilo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke