"Prštalo" u Rimu, Svilar i Ščensni heroji, po bod za Romu i Juve

Autor: Mladen Heleta
nedelja 05.05.2024.
22:39
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč i sjajni golmani.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su rezultatom 1:1, u derbiju 35. kola italijanske Serije A.

Domaćin je poveo preko Lukakua u 15. minutu, a izjednačio je Bremer u 31.

Ovaj rezultat ne ide na ruku Romi, koja se bori za peto mesto, koje garantuje nastup u Ligi šampiona sledeće sezone. Sada “vučica” na famoznoj petoj poziciji ima 60 bodova, što je tri više od Atalante, ali uz dva meča više.

Roma u sledećem kolu gostuje Atalanti u Bergamu i verovatno će tu i pasti odluka ko će biti peti.

Juventus je treći sa 66 bodova i nema sumnje da će se on vratiti u Ligu šampiona od jeseni.

Prvo poluvreme proteklo je u čudnom tonu i donelo nam je po pogodak na obe strane.

Juve je bio opasniji na početku, pretio je Vlahović, ali je prva do gola došla Roma u 15. minutu.

Akcija "vučice" je krenula od štopera Ljorentea, pa se rasplamsala po desnom boku preko Kristensena i Baldancija. Mladi Baldanci se stuštio u kazneni prostor, proigrao Dibalu, ovaj je doturio loptu do Kristantea, koji je savladao Ščensnog, ali ga je izblokirao Gati. Ipak, "otpadak" je pokupio Romelu Lukaku i sa pet metara zatresao mrežu, za 1:0.

Roma je posle stečene prednosti preuzela dominaciju i kada je delovalo da je ona bliža drugom golu, Juventus je izjednačio.

U akciji koja se u 31. minutu izrodila posle kornera gostiju je Kijeza centrirao sa desne strane, a Bremer udarcem glavom sa sedam metara matirao Svilara, za 1:1.

U drugom poluvremenu su i jedni i drugi krenuli po trijumf, pa smo gledali odličan meč.

Juventus je prvi napao i imao sjajnu priliku preko Kijeze, koji je u 47. minutu pogodio stativu, a onda totalna inicijativa Rome između 55. i 75. minuta i promašeni ziceri Kristensena i Pelegrinija. Doduše, šut Pelegrinija je vrhovima prstiju zaustavio golman Ščensni.

Nije tu bio kraj, "stara dama" se ponovo odvažila u finišu, pa je Mile Svilar na jedvite jade "skinuo" loptu koja je išla pod samu prečku, posle udarca Lokatelija u 80. minutu. 

Svilar je bio sjajan i u 87. minutu, nakon centaršuta Kostića i pokušaja Kena da ga savlada glavom. 

Završni udarac je probala da zada Roma. Krenula je na sve ili ništa u nadoknadi vremena, rezervista Ejbraham je ušao u stopostotnu šansu posle idealnog pasa drugog rezerviste Azmuna, ali mu je Ščensni ušao u šut i sačuvao bod ekipi iz Torina.

Treba napomenuti da je krilni igrač Juventusa Timoti Vea u 60. minutu "za dlaku" izbegao crveni karton, pa ga je Masimilijano Alegri odmah zamenio Filipom Kostićem. Dušan Vlahović je u 76. minutu svoje mesto ustupio Miliku.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke