Slavlje u Solunu, PAOK je šampion, Žile opet odličan!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 19.05.2024.
21:16
Izvor: Sportske.net

PAOK stigao do titule šampiona Grčke u fantastičnom finišu sezone!

PAOK FC - X.com
PAOK FC - X.com

Povezane vesti

Četvrta titula u istoriji za PAOK. 

Crno-beli iz Soluna su uspeli da stignu do titule u veoma neizvesnoj završnici gde su bili bolji od AEK-a, Olimpijakosa i Panatinaikosa, svojih najvećih rivala ove sezone. 

Odlučujuću pobedu ostvarili su danas protiv gradskog rivala Arisa koji je želeo da pomrsi račune svom najvećem neprijatelju, ali nisu uspeli u toj nameri, bilo je 1:2, dovoljno za titulu. 

PAOK je poveo preko Tomasa u 30. minutu i to na asistenciju Andrije Živkovića. Moron je izjednačio na startu drugog poluvremena, ali je Tajson pogodio u 62. minutu za titulu. 

AEK je bio najbliži pratilac i završio je kao drugoplasirani tim prvenstva pošto je danas savladao Lamiju sa 3:0 golovima Ljubičića, Zubera i Šimanskog. 

U najvećem derbiju, Panatinaikos i Olimpijakos su remizirali, bilo je 2:2. Bakasetas je u 5. minutu nadoknade prvog poluvremena doveo domaćina u prednost, Bernard je povisio na 2:0, ali su u nastavku Podens i Jovetić izjednačili rezultat. 

Na kraju, PAOK prvi, AEK drugi, Olimpijakos je završio kao treći i zajedno sa AEK-om ide u Ligu konferencija. 

PAO će imati šansu za Ligu Evrope, baš kao i Aris, pobednik kupa ide u to takmičenje i igraju ga baš ova dva tima u finalu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke