Nadal se bori sa strahom: "Ako slomim - slomim!"

Autor: Filip Rodic
petak 10.05.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Spreman na rizik.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Rafa Nadal je posle startovao u Rimu pobedom posle preokreta 2:1 nad Belgijancem Zizuom Bergsom.

"Dolazi trenutak u kome moram da pružim 100 odsto. Moram da izgubim strah da ću se teže povrediti, da ću se fizički slomiti. Sada moram da zapnem, pa ako se slomim, slomio sam se. Loša sreća. To je cilj za ovu nedelju", govori Nadal na konferenciji za medije posle meča.

Objasnio je koji je bio uzrok poslednje pauze i zašto smatra da sada može sve ozbiljnije da igra.

"U Brizbejnu sam povredio deo trbušnog mišića zbog čega sam bio operisan. Odstranjen mi je deo i bilo je potrebno vreme da se ostatak ojača i moj kuk navikne na novu konfiguraciju".

Fizičko stanje je mnogo bolje u odnosu na Barselonu.

"Ovakve partije mi pomažu da se moje telo adaptira na velike napore. Kada izađem iz njih živ, dobra je vest", ističe Rafa.

Desetostruki šampion je dobro počeo, poveo sa 3:1 a onda je njegova igra naglo pala i izgubio je prvi set. Posle je sve bilo bolje.

"Teniski gledano, mnogo je stvari koje moram da popravim. Uveren sam da sam sposoban da igram mnogo bolje nego sada. Na treninzima je sve bolje, a na mečevima je mnogo teže. U odnosu na Barselonu bolje se krećem i bolje serviram. Ponekad stojim previše iza osnovne linije i to moram da promenim. Moja pozicija na terenu nije dobra. To je je bio problem u Madridu. Ovde je bolje jer nema nadmorske visine".

"Hteo sam ranije da dostignem taj nivo i u Monte Karlu da budem u formi. Međutim, nisam mogao tamo da igram. Posle je došao napredak i sada je kucnuo čas da idem na sve ili ništa. Rolan Garos je za tri nedelje i moram da ojačam svoje telo za ono što me tamo čeka".

Veliki usponi i padovi tokom čeva su primetni.

"Nisam stabilan u igri kao ranije, to moram da vratim. Moram da se pomirim sa padovima. Ovde sam mnogo bolji na treninzima nego u Barseloni ili Madridu".

Naredni rival je sedmi igrač sveta Hubert Hurkač.

"Ne verujem ni da ću protiv njega u subotu igrati na maksimalnom nivou, ali se nadam da će biti bolje nego danas. Veoma sam uzbuđen zbog ove pobede, jer mi daje šansu da nastavim da igram", zaključio je Nadal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke