Novak od očaja do sjaja i nazad - Ništa od finala u Ženevi!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.05.2024.
16:49
Izvor: Sportske.net

Još jedna razočaravajuća partija ove sezone.

Martial Trezzini/Keystone via AP
Martial Trezzini/Keystone via AP

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Ženevi. On je danas u prvom polufinalnom meču poražen od 44. tenisera sveta, češkog predstavnika Tomaša Mahača sa 2:1, po setovima 6:4, 0:6, 6:1.

Novak je bio odličan na samom startu, napravio je rani brejk, čak je i sreća bila na njegovoj strani u par situacija. Poveo je sa 4:1, ali su onda usledili veliki problemi. 

Posebno bi oni bili prisutni kada bi Novak morao da servira drugi servis, tada je osvojio samo 27% poena, što je ispod svakog njegovog nivoa, pa je Mahač brzo ne samo vratio brejk, nego je uspeo i da pretekne Novaka i da osvoji prvi set sa pet vezanih osvojenih gemova. 

I u onim gemovima koji su trajali duže, Novak je imao slabiji izbor udaraca.

Novak je zatražio medicinski tajm-aut između setova i donekle uznemirio svoje navijače, ali se brzo vratio na teren i dobro počeo drugi set. 

Odmah je stigao do brejka prednosti i kako je set odmicao naš teniser je bio sve sigurniji, pa do kraja ovog dela igre nije protivniku prepustio ni gem - 6:0 za pola sata igre u drugom setu.

Međutim, sve se promenilo u odlučujućem, trećem setu. Đoković je dobio prvi gem, ali onda je usledio veliki pad u njegovoj igri, što Mahač koristi i dobija narednih pet uzastopnih gemova, uz dva brejka prednosti.

Za to vreme Novak gotovo da nije ni pripretio, imao je jednu brejk-loptu kod 1:3, nije je iskoristio, a kada je Mahač dobio i naredni gem, postalo je jasmo da od preokreta nema ništa.

Mahač sada čeka ime rivala u finalu, a to će biti bolji iz drugog polufinalnog susreta između Norvežanina Kaspera Ruda i Italijana Koboljija.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke