''Čuka'' nadire, Radničkom se zaljuljalo četvrto mesto, Voša u problemu - Ko s kim do kraja?

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.05.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Posle današnjih mečeva, sad je još neizvesnije.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Poraz kragujevačkog Radničkog od TSC-a u Bačkoj Topoli (4:3) i pobeda Čukaričkog u Novom Sadu nad Vojvodinom (3:2) učinili su trku za četvrto i peto mesto još zanimljivijom.

Kragujevčani su uoči ovog kola imali pet bodova više i od Vojvodine, i od Čukaričkog, ali sada su im se ''brđani'' opasno približili, na samo dva boda zaostatka, dok je Vojvodina ostala usamljena na šestom mestu koje ne donosi plasman na evropsku scenu.

Povoljna okolnost za Novosađane je što oni mogu u Evropu i ako osvoje Kup Srbije, ali im to neće biti nimalo lako protiv šampionskog tima Crvene zvezde.

Do kraja sezone u Superligi ostala su još tri kola, a mi vas još jednom podsećamo na raspored utakmica Radničkog, Čukaričkog i Vojvodine. 

Novosađani imaju bar na papiru najlakši raspored, jedini će igrati dve utakmice na svom terenu, a jedino gostovanje imaće protiv Radničkog u Kragujevcu i ishod tog meča mogao bi možda da bude ključan kada je epilog ove trke u pitanju. Jer, ako Vojvodina izgubi u Kragujevcu, četvrto mesto ostaće joj nedostižno, a veliko je pitanje da li će se u tom slučaju domoći i pete pozicije s obzirom na odličnu formu Čukaričkog u finišu sezone.

Ali, ako Vojvodina osvoji Kup Srbije, a u Superligi završi na šestom mestu, petoplasirana ekipa iz Superlige neće se plasirati na evro-scenu. Prema tome, dok ne saznamo epilog finala Kupa, za sada je četvrto mesto jedina sigurna ulaznica za Evropu kada su ove tri ekipe u pitanju.

35. kolo:

Crvena zvezda - Radnički 1923
Vojvodina - Napredak
TSC - Čukarički

36. kolo:

Radnički 1923 - Vojvodina
Čukarički - Partizan

37. kolo: 

Partizan - Radnički 1923
Vojvodina - Mladost
Crvena zvezda - Čukarički

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke