Milojević: "U fudbalu dva i dva nisu četiri, nema limita!"

Autor: Lazar Nikolić
subota 04.05.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Trener crveno-belih ima poverenje u klub i svoje saradnike.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Vratio se Vladan Milojević na klupu Crvene zvezde i doneo sedmu uzastopnu titulu prvaka Srbije klubu iz Ljutice Bogdana.

Došao je Milojević ponovo među crveno-bele u delikatnom trenutku, na polusezoni sa minusom u odnosu na Partizan na tabeli Super lige Srbije, ali je čitavog proleća ostao neporažen i doneo još jedan šampšionski pehar na "Marakanu".

Trener Zvezde dao je intervjuu za "Sportski žurnal" i tom prilikom najpre pohvalio rukovodstvo kluba sa kojim sjajno sarađuje.

"Pre svega, velika mi je čast da radim sa takvim ljudima, u pitanju su sve ljudi iz fudbala. Hijerarhijski se zna ko šta radi u klubu, sistem je odlično postavljen, baš onako kako treba. Fudbal nije ni prosta ni egzaktna nauka, nije dva plus dva jednako četiri, u pitanju je mnogo komplikovanije računica. Mnogo sitnih detalja je važno, na primer strani jezici, zato je važna i širina stručnog štaba", započeo je Milojević.

Smatra strateg crveno-belih da je klub mnogo napredovao u odnosu na njegov prvi mandat na "Marakani".

"U mom prvom mandatu je bilo sve drugačije, ne treba mnogo tu trošiti reči. U međuvremenu je mnogo toga urađeno, drago mi je što se to primećuje na svakom koraku. Ta vrsta napretka je uvek vezana i za same rezultate, to su neodvojive stvari", konstantovao je on.

Cilj crveno-belih narednog leta biće da još jednom izbore učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, iako veći fudbalskih stručnjaka smatra da Zvezda nije u rangu sa najboljim evropskim klubovima. Milojević ne deli to mišljenje.

"Ne bih tako rekao, limite nikada ne znate. Znamo da su Liga konferencije i Liga Evrope takmičenja koja su takođe izazov, međutim Liga šampiona je prestiž i uz to donosi ogromna finansijska sredstva. Budžeti klubova su neverovatni, znamo svi da nije lako to pratiti, ali moramo težiti ka tome", smatra Zvezdin trener.

Ulazak u Ligu šampiona mnogo bi i finansijski značio klubu, svestan je toga i Milojević.

"Ponavljam, ne možete da odvojite jedan deo od drugog, tako je ceo biznis postavljen. O tome je najbolje govorio direktor kluba Zvezdan Terzić. Kad krenete da pravite kuću ili krenete da pravite tim, ne možete početi od krova i ne možete bez makar početnog novca. Klub sada dolazi u situaciju da ima određen novac i da može da planira kako će ga uložiti", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke