POLUVREME - Zvezda vodi uz poništen gol, dupla kruna na vidiku, ali preti i Vojvodina!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2024.
21:07
Izvor: Sportske.net

Vrlo zanimljiva predstava u prvih 45 minuta.

Sportske.net/Milovan Longinov
Sportske.net/Milovan Longinov

Povezane vesti

Pred punim tribinama ''Lagatora'' u Loznici, Crvena zvezda i Vojvodina se bore za trofej Kupa Srbije, a posle prvog poluvremena rezultat je 1:0 za crveno-bele iz Beograda.

Počelo je otvoreno sa obe strane. U prvom minutu Ivanić je imao dosta prostora na levoj strani, nije to iskoristio, a na drugoj strani je dva minuta kasnije i Vojvodina izvela opasan napad preko Serija i Vukanovića, ali je Glazer zaustavio njegov udarac, uz to je i signaliziran ofsjd.

Usledio je kraći prekid zbog bakljade, a tek što je meč nastavljen, nova prilika za Crvenu zvezdu koju je propustio Bukari u sedmom minutu, kada je sa petnaestak metara šutirao preko gola, iako je imao dosta prostora za udarac.

Dva minuta kasnije nova prilika i za Ivanića koji takođe loše šutira, ovoga puta pravo u golmana Carevića, iskosa sa desne strane.

Zvezdin pritisak postajao je sve snažniji, usledila je još jedna opasna akcija crveno-belih i intervencija Koraća u poslednjem trenutku ispred Endiaja.

Narednu priliku je propustio i Stamenić, a na ulasku u 13. minut je Bukari protutnjao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je opet loše šutirao i poslao loptu tik pored desne stative Carevićevog gola! Najbolja prilika od početka meča.

Posle toga je usledio mirniji period igre, sve do Hvangovog pokušaja u 24. minutu i odbrane Carevića, a onda je i Vojvodina počela da preti. Najbolju priliku za Novosađane imao je mladi Ivanović u 34. minutu, ali je loptu sa ivice peterca poslao pored gola.

Kazna za ovaj Ivanovićev promašaj je ekspresno usledila. Centaršut Stamenića sa desne strane, Endiaj je glavom spustio loptu za Ivanića koji ovu priliku ne propušta - 1:0 za Zvezdu.

Samo tri minuta kasnije Carević je još jednom savladan i izgledalo je da se od tog trenutka Zvezda značajno približila duploj kruni. Odlična akcija crveno-belih, započeo ju je Ivanić, nastavio Rodić koji je sa leve strane pronašao Endiaja, a ovaj efektno prosledio loptu u mrežu. Međutim, usledila je provera u VAR sobi i - poništen gol zbog ofsajda. Ostalo je 1:0 za Zvezdu.

A onda, u nadoknadi vremena umalo izjednačenje kada je Seri oprobao svoj šut sa dvadesetak metara, gađao je gornji levi ugao, ali je zamalo bio neprecizan!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke