Tip izlog - Barsina rukometna "osveta" Parižanima, Štruf će namučiti Alkaraza!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.04.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

U centru pažnje rukomet i tenis.

Povezane vesti

TENIS

25085 Struff, Jan Lennard – Alcaraz, Carlos H1 1.5 setova (2.35)

U osmini finala mastersa u Madridu sastaju se Nemac Jan Lenard Štruf i domaća zvezda Karlos Alkaraz. Iskusni 34-godišnji Štruf trenutno je 24. na svetu i igra u životnoj formi. Nemac je prošle nedelje u Minhenu osvojio svoju prvu ATP titulu i postao treći najstariji igrač kome je to pošlo za rukom. Na drugoj strani Alkaraz je fantastičan na šljaci, baš kao i njegovi sunardnici kojima je najsporija podloga „ u venama“, ali mu je ovo tek prvi turnir na njoj ove godine. Upravo to bi mogao da iskoristi Štruf, koji je uvek mučio 13 godina mlađeg Alkaraza, najviše na Vimbldonu 2022. kada je bilo 3:2 za Španca, a i prošle godine upravo u Madridu, kada je treći na svetu slavio sa 2:1. Očekujemo da i ovog puta Nemac uzme barem set, a možda i napravi senzaciju.

RUKOMET

41735 Aalborg – Telekom Veszprem HC 2 (2.47)

Igrao je danski Olborg fantastično većim delom prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Vesprema u Mađarskoj. Delovalo je da je čitav dvomeč praktično rešen kada su Danci u finišu prvog dela vodili sa 16:10, a Vesprem delovao nemoćno, ali je ekipa srpskog trenera Momira Ilića napravila veliki preokret u drugom poluvremenu i stigla do minimalne pobede od 32:31. Tako je mađarski predstavnik u rezultatskoj, ali i psihološkoj prednosti pred revanš. Nema sumnje da je Vesprem igrački kvalitetniji, iako Olborg u svojim redovima ima jednog od najboljih ikada Mikela Hansena i fantastičnog golmana Landina Jakobsena, ali su obojica pred sam kraj karijere. Na drugoj strani ima puno asova poput Remilija, Fabregasa, Elisona, a tu je i naš pivot Dragan Pešmalbek. Sve je uklopio Ilić u pravu celinu i verujemo da ćemo Vesprem gledati u Kelnu na Fajnal-foru.

41625 Barcelona – Paris SG H1 – 3.5 (1.77)

Raspao se Pari Sen Žermen u delova tokom prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona. Igrali su Parižani su svojoj hali, ali im to nije pomoglo protiv fantastične Barselone koja je pregazila domaćina sa 30:22. Brojne kadrovske probleme ima PSŽ i nije konkurentan inspirisanoj Barsi koju predvode akutelna i buduća zvezda svetskog rukometa Dika Mem i momak srpskih korena Petar Cikuša. Tu je i sjajni golman De Vargas i još jedan majstor sa loptom u rukama Melvin Ričardson. U Kataloniji bi „blaugranu“ trebalo da bude još dominantnija, Parižanima su „lađe već potnule“ i od eliminacije ih ne mogu spasiti ni braća Karabatić, Nikola i Luka.

41706 SC Magdeburg – Vive Kielce H2 – 3.5 (1.88)

Utakmica dosadašnjeg dela sezona čeka nas u Magdeburgu gde se u reprizi prošlosezonskog finala Lige šanmpiona sastaju stari znanci Magdeburg i Kjelce. Za razliku od lana, ovoga puta je žreb dva velika rivala spojio već u četvrtfinalu i prava je šteta što jedan od ova dva vrhunska tima nećemo gledati u Kelnu na Fajnal-foru. Kjelce je pobedilo u Poljskoj sa minimalnih 27:26 i još jednom pokazalo da je u egalu sa prvakom Evrope Magdeburgom. Prošle sezone Nemci su u finalu slavili na sedmerce, a kolo sreće bi moglo da se okrene. Odlično za Kjelce igraju braća Dušebajev, blista i Hrvat Karačić, kao i verovatno najbolji golman na svetu Nemac Andreas Volf. Ima i Magdeburg pregršt aduta poput Klara i Kristjansona. Biće ovde mnogo drame, a sreća bi mogla da se osmehne gostima.

Ne propustite