"Građanski rat" u Vitoriji, Baskonija sjajna, ali nedovoljna - Real posle drame na F4!

Autor: Sportske Net
sreda 01.05.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Poznat prvi polufinalista. Baskoniju koštale izgubljene lopte.

@Baskonia/X
@Baskonia/X

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida pobedili su posle velike drame i borbe Baskoniju 102:98 u trećem meču četvrtfinala Evrolige i ukupnim rezultatom 3:0 plasirali se na Fajnal-for u Berlinu. 

Baskonija je imala čak 14 izgubljenih lopti, što su Madriđani iskoristili. Velika borba vodila se u Španiji, domaći su se hrabro borili, ali je Real u finišu upalio motore i slavio.

Real je predvodio Jabusele sa 23 poena, Hezonja je stao na 16, Kampaco i Dek po 13. Tavares je postigao dablda-bl od 12 poena i 13 skokova.

Hauard je bio najbolji kod Baskonije sa 29 poena, Miler-Mekintajer upisao je 17 poena i 11 skokova, isto broj poena postigao je Vanja Marinković.

Baskonija je sjajno startovala u ovom meču, stekla prednost posle izjednačene prve četvrtine, koja je u nastavku rasla. 

Na krilima Mekintajera i Hauarda Baskonija je imala +10 sredinom drugog kvartala. Ovom dvojcu pridružio se i Vanja Marinković, koji je do kraja prvog poluvremena ubacio tri važne trojke. Međutim Real je uspeo da ukrade nekoliko lopti i priđe na 56:52 na pauzi. 

U trećoj deonici, prišao je Real na poen zaostatka, ali je usledila serija Baskonije 9:0 uključujući dve vezane trojke Marinkovića i Mekintajera za novu dvocifrenu prednost. Ipak, Real se ponovo vratio u igru preko Jabuselea i Hezonje. 

Četvrti kvartal pripao je potpuno Real Madridu, sa lakoćom su postizali poene, Trojkom Deka na startu poveli su prvi put na meču, potom serijom 13:0 poveli 88:80. Hauard i Rogavopulos održavali su Baskoniju, ali nisu uspevali da vrate prednost. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke