Ana Ivanović: "Novak prvi favorit za osvajanje RG"

Autor: Sportske Net
četvrtak 23.05.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Može li Đoković da odbrani tron u Parizu?

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Bivša srpska teniserka Ana Ivanović je uoči Rolan Garosa, koji počinje 26. maja, za "Ubitennis" pričala o tome ko su po njoj favoriti za trofej.

Pored svih imena i formi igrača, Ana misli da Novak Đoković ima najveće šanse da osvoji titulu, odnosno odbrani je. 

"Bilo je mnogo novih igrača koji su poslednjih nedelja uspevali da doguraju daleko na turnirima, uspevali su da pobede vrhunske igrače. Tako da ćemo na muškoj strani videti mnogo novih lica. Naravno, Novak je i dalje najveći kandidat za titulu, ali i Alkaraz i Siner", kaže Ana.

Ona i Novak su 2008. godine osvojili grend slem titule, Novak u Australiji, a Ana u Parizu.

"Novak je imao malo teži deo sezone na šljaci nego inače, ali sam sigurna da će tempirati punu formu za Rolan Garos. Kada su u pitanju Zverev, Cicipas i Rud, rekla bih da Zverev iz te trojke ima najveće šanse za trofej", dodala je Ana.

U konkurenciji teniserki, Ana je izdvojila pre svih Igu Švjontek, prvu teniserku sveta. 

"Najveća pretnja Igi Švjontek je Arina Sabalenka. Njih dve su odigrale sjajan meč u Madridu, bilo je vrlo tesno. Tu je i Jelena Ribakina, iako joj šljaka nije omiljena podloga", smatra Ana.

Kao "favorita iz senke" odabrala je Amerikanku Danijel Kolins.

"Imala je sjajne turnire u Majamiju i Čarlstonu, u Rimu je ponovo igrala dobro. Ona je favorit iz senke na Rolan Garosu. Igra slobodno i uživa na terenu. Ove godine je u vrlo dobroj formi, dobila je mnogo mečeva. Ima velike šanse da dogura daleko druge nedelje turnira". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke