Novak slavi 37. rođendan radno: "Ženeva je put do RG"

Autor: Sportske Net
sreda 22.05.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Novak je oko 18 časova na terenu.

BNPPARIBASOPEN
BNPPARIBASOPEN

Povezane vesti

Novak Đoković danas puni 37. godina, a rođendan slavi u Ženevi i to na terenu, jer oko 18 časova igra svoj prvi meč na ovogodišnjem turniru serije 250. 

Najbolji teniser sveta od 18 časova u susretu drugog kola igra protiv Nemca Janika Hanfmana.

Tako započinje proveru forme uoči početka drugog grend slema sezone na Rolan Garosu.

"Razlog zašto sam izabrao da dođem ovde su mečevi, želim da igram jer osećam da u ovom momentu nema bolje pripreme za mene od igranja mečeva. Osetio sam da mi je potrebno više mečeva. Čak i da je to jedan, dva ili tri ili četiri meča, nadam se, to je dobro za mene, jer je put da nađem tu formu koja mi je potrebna za Rolan Garos", rekao je Novak.

Sve je najviše zanimalo kako se oseća posle incidenta u Rimu sa bočicom koja ga je pogodila u glavu. Novak je obavio preglede u Beogradu i poručio da je sve u redu.

"Glava je sasvim dobro. Sve je za sada kako treba. Trenirao sam tokom nedelje i osećam se dobro", otklonio je sve deileme.

Novak se nedavno zahvalio se na saradnji Italijanu Marku Panikiju i vratio Austrijanca Gebharda Fila-Griča.

"Videćemo kako će sve ići na mečevima. U smislu spreme, dosta vremena sam posvetio radu sa mojim starim-novim kondicionim trenerom kako bih dobio na izdržljivosti i fizičkoj premi, sve kapacitete koji su potrebni za igranje mečeva u pet setova na grend slemu, naročito na najzahtevnijoj podlozi kao što je šljaka", zaključio je Đoković. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke