Jedan Kaboklo igra za Partizan, a drugi za Brazil - Zašto je to tako?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 08.07.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Dva lica Bruna Kabokla.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Košarkaši reprezentacije Brazila plasirali su se na Olimpijske igre pošto su osvojili kvalifikacioni turnir u Rigi gde su u finalu ubedljivo savladali domaću selekciju Letonije.

Tim Aleksandra Petrovića je "pregazio" Letonce rezultatom 69:94 i to je već posle prvih 10 minuta bilo "+23" u njihovu korist. Odlično su igrali u minuloj sedmici, a u dobroj meri zahvaljujući centru Partizana Brunu Kaboklu koji je proglašen MVP turnira u Rigi.

"Ne mogu da pronađem reči da opišem ova osećanja. Toliko sam uzbuđen i srećan. Ovo su najbolji planovi koje sam mogao da imam", rekao je Kaboklo.

Prepun samopouzdanja, čime pleni kada god nastupa za reprezentaciju Brazila, Bruno Kaboklo je u proseku na kvalifikacionom turniru beležio 17.8 poena i 7.0 skokova po utakmici. 

Njegovi govor tela i nivo samopouzdanja su daleko od onoga kako izgleda u dresu Partizana. Utisak je da mu ekipa "karioka" više veruje i očigledno to nema veze sa tim ko je selektor jer je Aco Petrović tek nedavno preuzeo Brazil, a Kaboklo redovno dominira u nacionalnom timu.

Naime, Bruno Kaboklo u 2024. godini ima sedam odigranih mečeva za Brazil i prosečno beleži 18.2 poena i šest skokova po meču. Poređenja radi, u evroligaškoj sezoni za ekipu Partizana u proseku je ubacivao 9.4 poena. Doduše, mora se istaći da kod Željka Obradovića nema minutažu kakvu ima u reprezentaciji i da je ona u poređenju njegovim minulim radom na  kvalifikacionom turnirom 10 minuta manja. U AdmiralBet ABA ligi je prsečno igrao 14 minuta sa 7.8 poena.

Kaboklo u reprezentaciji ima plejmejkera u vidu Jaga dos Santosa koji ga "hrani" i sa kojim često igra u piku i to mu mnogo olakšava posao budući da u Partizanu neretko potpuno sam mora da se izbori za poziciju da priđe obruču. Prija mu i saradnja sa Raulom Netom i tu se vrlo lako mogu pronaći razlozi njegove bolje igre za Brazil - ima odgovarajuće organizatore i slobodu.

Saigrači mu potpuno veruju i pitanje je da li bi on bio taj koji bi u Partizanu dobio priliku da šutira sa polovine parketa u poslednjem napadu kao što je to bio slučaj juče kada je i pogodio.

Kada se sve to sabere, dolazi i samopouzdanje bez kojeg ništa ne funkcioniše.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavoljub
Monday, 08.07.2024
12:57

On ima mnogo da uči,kod Obradovića uči i mnogo je naučio,a sad pruža to što je naučio,nije lako zapamtiti 100 i više akcija a u reprezentaciju opušteno

avatar
Rade 123
Monday, 08.07.2024
11:58

Kako vam nije jasan razlog? Svi igraci Partizana, pa i Kaboklo, nazaduju dok imaju za trenera Zeljka Obradovica cije vreme i metodi rada su odavno prevazidjeni. Zato ga svi (strani i domaci igraci) napustaju i beze da ne uniste svoje karijere!