Željko: ''Ubeđen sam da ćemo igrati u Evroligi! Nema veze 6 poraza... Superliga? Ne očekujem ništa dobro!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.05.2024.
23:49
Izvor: Sportske.net

Posle Sferopulosa, pred novinare je izašao i trener Partizana.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Željko Obradović je imao dug razgovor sa novinarima posle poraza njegovog tima u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige.

''Čestitam ekipi Crvene zvezde na osvojenoj tituli u AdmiralBet ABA ligi. Mislim da smo probali da damo sve od sebe u ovim nekim okolnostima, sa svim problemima koje imaju neki igrači, u situaciji kao posle prve utakmice da na neke stvari ne možete da utičete. Meni je to bilo jasno i samo se nadam da će svi koji prate ovu ligu biti pametniji i iskusniji. Mi sigurno. Neke stvari koje su se dešavale bile su neverovatne. Zaista.

Ali, kako god, želim da se zahvalim navijačima Partizana na fenomenalnoj podršci tokom čitave sezone, večeras su napravili odličnu atmosferu i to bi bilo to''.

Situacija posle incidenta sa Nanelijem, koliko je uticala na igrače?

''Ja sam zaista bio iznenađen kad su jutros došli da mi kažu. Pitao sam mog tim-menadžera kad dolazi Crvena zvezda, on mi je rekao u 11.30. Mi smo trening završili pre 11 sati, da ne bi dolaziolčo do toga da se viđamo. 

Posle svega su krenule ovakve i onakve priče, ko je započeo i tako dalje. To je stravična slika, ja to ne opravdavam. Ne znam, nisam ni ulazio da gledam neke sajtove i muka mi je bilo kad sam čuo da je uopšte došlo do takve situaije.

Odluka da Naneli ne bude u timu je bila moja. Po mom mišljenju nije bio spreman da igra posle svega što se desilo. Nemam razloga da mu ne verujem, ali svako mora da odgovara za svoje postupke. Pominje se da nema nekih minuta na snimku, ali ne bih da ulazim u to. Postoje organi koji se bave time.

Lazarević je koliko ja znam, izvanredan momak i zaista mi je žao što je došlo do toga. Šta se dešavalo između njih dvojice. ne znam. Žao mi je što se o tom incidentu toliko priča. Jedna situacija koju ne bih poželeo nikad više da se dogodi''.

Željko Obradović sada ima šest poraza u nizu od Crvene zvezde pod vođstvom Janisa Sferopulosa.

''Nema veze šest poraza. Posle prve utakmice su mi bile jasne stvari. Ima stvari na koje ne možete da utičete. Sad da ja pričam o detaljima, šta mi vidimo... Ako liga želi da napreduje, neke stvari moraju da se menjaju''

Šta je bilo ključno u seriji i kako komentariše učinke Pantera i Ledeja?

''U svim utakmicama smo bili tu negde. I večeras smo bili na jedan posed zaostatka. Neke stvari fale ali ima i nekih stvari na koje ne možete da utičete. Igru dvojice igrača ne bih komentarisao, ja sam odgovoran za ovu sezonu koju je Partuizan imao.

Želim da se zahvalim ljudima iz uprave koji su uradili sve da se mi na najbolji način bavimo našim poslom. Pobede su važne, ali vaćnije je da svakog možete da pogledate u oči i da sačuvate obraz. Za druge nisam siguran, za mene jesam. Možda je trenutak da se kaže da smo prošle gpdine bili šesti, oni deseti, ove godine mi 11. oni 16. u Evroligi. Pričamo o jednoj ozbiljnoj ligi''

Ima li finalista AdmiralBet ABA lige prolaz u Evroligu?

''Ja sam siguran da će Partizan igrati Evroligu sledeće sezone. Ubeđen sam u to. To je jasno svima da Partizan zaslužuje po svemu što ima da bude deo Evrolige. Ovaj klub zbog tradicije i šta je dao evropskoj košarci treba da igra u Evroligi.

Svi ćemo probati da se pripremimo i budemo na boljem nivou''.

Šta je falilo Partizanu?

''Sezona je naporna, neki igrači su više bili opterećeni. Večeras sam pokušao da igram sa 11 igrača, ali ako u finalu imate 11 igrača, onda i to govori neke stvari. Neki su više, neki manje opterećeni... Za dva poena smo imali duplo više šuteva, a ubacili samo dva više. Imali smo 13 poseda više. Može li to da ima tim koji se ne bori? Ali, bilo je srljanja, pokušavamo da razgovaramo, nekad ispadne dobro, nekad loše, ali kako god se završilo, odgovorna osoba je ovde ispred vas. Nije kraj sveta.

Još jednom ponavljam, nadam se da ćemo igrati Evroligu, razmislićemo gde su bile greške, počeću od sebe''.

Šta očekuje od domaće Superlige?

''Ne očekujem ništa dobro. Kad sude srpske sudije, to je cirkus i malo više od toga. Šta da kažem... Ako me pitate, ništa ne očekujem. Meni nije problem to da kažem. To je tako. Svima je jasno kojim tokom je ovo finale išlo''

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke