Alegrijevo kratko radovanje: "Otići ću iz Juventusa"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 16.05.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Njegova sudbina se uveliko razmatra.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus je u sezoni ispod očekivano visokih standarda ipak uspeo da osvoji trofej pobedom nad Atalantom u finalu Kupa Italije 1:0.

Ekipa Masimilijana Alegrija je uspela da izbori Ligu šampiona, mada u evropskim takmičenjima nije dogurala daleko.

Alegri je u razgovoru sa medijima posle meča govorio o značaju ovog trijumfa.

"Juventus je pobeda i sve je sadržano u ovoj rečenici. Veoma sam srećan zbog momaka, uradili su dobar posao, doneli su radost klubu, navijačima i meni, tako da sam veoma srećan. Pobeda nikada nije laka, ali to je u DNK Juventusa", rekao je Alegri.

Primećeno je kako je tokom proslave na terenu odmahnuo i dobacio sportskom direktoru kluba Kristijanu Đuntoliju

"Ne, apsolutno ništa se nije desilo jer sam slavio sa timom i sa navijačima. Apsolutno nikome ništa nisam rekao. Mnogo poštujem klub, mnogo poštujem momke i ponavljam, Juventus je za pobedu, a ostalo se ne računa ništa", rekao je Đuntoli i nastavio:

"Ali apsolutno ne, apsolutno ne, želeo sam da slavim sa svojim momcima, koji su zaista imali važnu i izvanrednu sezonu, uprkos tome što nisam mogao da se borim za prvenstvo do kraja, ali ušli smo u Ligu šampiona. Ja ću otići... Ja ću otići... Ako ne budem trener Juventusa sledeće godine, obzirom na to da ljudi iz Juvetnusa to sada razmatraju, ostavljam jak Juventus. Juventus mora da pobedi, a već od sutra ćemo raditi za narednu pobedu i tada će klub biti ocenjen", istakao je Alegri, a preneli italijanski mediji.

"Samo se zahvaljujem igračima, dali su klubu i meni dobru pobedu. Imam priličnu sreću jer sam bio deo velikih klubova i još uvek sam deo njih. Treba da se radujemo pobedi, počeli smo kao autsajderi. Čestitam Atalanti. Ostatak ide Juventusu na onome što smo večeras uradili".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke