Kada si veliki klub važno je kako pobeđuješ, ali i kako gubiš!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 22.10.2024.
21:34
Izvor: Sportske.net

Ova Zvezdina generacija kao da ne mari za to.

Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Kažu da Crvena zvezda uvek mora da pobeđuje, a kada pobeđuje da to mora biti sa stilom, barem kada je reč o utakmicama u domaćim okvirima.

Što se Evrope tiče, tada ta gracioznost više nije bitna, ali se od sedmostrukog uzastopnog prvaka Srbije očekuje da, po svaku cenu, ostvaruje pozitivne rezultate, u ovom slučaju ne gubi.

Naravno, nema Zvezda tim koji je rame uz rame sa najjačim evropskim timovima, nema ni budžet za to, ali bi minimum minimuma u ovom trenutku bio barem pristojan način na koji do poraza dolazi.

Ni taj minimum minimuma ekipa Vladana Milojevića nije ispunila protiv Intera na "Meaci" i večeras u duelu sa Monakom u Monte Karlu.

Igrala je Zvezda dobro u prvim poluvremenima obe utakmice. Mogla u svlačionicu da ode sa povoljnim rezultatom, ali je u oba navrata "kasnila" za jedan pogodak. Protiv Intera posle prvih 45 minuta bilo je 1:0, a večeras 2:1 u susretu sa Monakom.

A onda posle prvog primljenog gola u nastavku Zvezda bi "nestala" sa terena i više joj ne bi bilo važno da li je primila dva, tri, četiri ili pet golova.

Kao da je bivšem šampionu Evrope svejedno koliko će golova primiti, a takva letargija ne sme da vlada u ogromnom klubu kakav je Crvena zvezda, gde se svaki detalj pamti i računa.

Ova Zvezdina ekipa mora da poradi na karaketeru. Pred njom su još pet utakmica u Ligi šampiona, a rivali poput Barselone, Milana, Štutgarta i PSV Ajndhovena neće biti ništa manje nemilosrdni od Monaka. 

Cilj ostaje osvajanje bodova, ali kada se do njih ne može, nikako nije isto da li će biti dva ili 5:1, i na to će Vladan Milojević morati da skrene pažnju svojim igračima, jer se bez takvog mentaliteta ne može napred, već samo u apatiju i to čitave zvezdaške javnosti, kojoj uopšte nije svejedno i svaki primljen gol je boli.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke