TNT ponuda - 8,00 na Hoselua, Samardžić za opstanak - 9,50

Autor: Milovan Longinov
petak 03.05.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Povezane vesti

 Real Madrid - Cadiz Joselu 2+ golovi (8,00)

 

Real će jasno je, odmarati ekipu za revanš protiv Bajerna. Rezultat je dobar, bolji od igre, pogotovo u prvih šezdesetak minuta kada su dozvolili preokret. Samo, pogrešno je reći da imaju sreće, jer su u svih pet mečeva od nokaut faze Lige šampiona praktično bili u podređenom položaju. Možda to govori o karakteru. U Madrid stiže hronično loši putnik iz Andaluzije, Kadiz. "Kanarinci" se dave, teško će se isčupati, 15 bodova je još u igri. Moraju na pobedu protiv novog šampiona, zvuči smešno, ali se neće samo braniti. Anćeloti će odmoriti startere, veteran Hozelu ide na teren, od duela za Rajom u februaru nije dao gol, mogao bi da se raspuca protiv davljenika.

 

Roma - Juventus Bremer 1+ žuti karton & Gatti 1+ žuti karton (6,50)

 

Derbiju u Rimu smo posvetili pažnju u magazinu, Roma ima šansu kod kuće definitivno protiv Juventusa koji je očajan tokom proleća, ali zahvaljujući velikoj jesenjoj zalihi, na putu je da se nađe posle dve sezone u Ligi šampiona. Ne očekujemo mnogo golova, Romi je važnije, uvek ima dosta nervoze kada "Stara Dama" igra u Rimu, čeka nas velika borba, a gostujući štoperi će imati muka sa Dibalom i snažnim Lukakuom. Dvojica centralnih defanzivaca "Zebri", Bremer i Gati su zajedno dobili 15 žutih kartona ove sezone, Bremer je baš zaređao sa opomenama u novoj kalendarskoj godini, pa ako obojica budu opomenutu, imaćete "masnu" kvotu.

 

Stuttgart - Bayern Munich GG&4+ & Guirassy strelac na meču (3,00)

 

Poslastica na "Nekaru" derbi juga, Štutgart je itekako konkurentan ove sezone, vraćaju se posle decenije u Evropu, posle 15 godina u Ligu šampiona. Stub velikog uspeha je neverovatni Afrikanac Serhu Đirasi. On je postigao 25 golova, drugi je strelac lige iza Kejna. Ovo bi mogao da bude sudar dvojice bombardera, ali nismo sigurni hoće li Tuhel odmarati Engleza pred revanš sa Realom. Đirasi će sigurno biti u timu, za njega je ovo pretposlednji meč za "Švabe" kod kuće, oprostiće se poslednjeg dana sezone protiv Gladbaha u drugoj polovini maja. Teško je verovati da će klub odoleti da odbije ponude za Gvinejca. Meč ne znači ništa u rezultatskom smislu, očekujemo otvorenu igru, vođa napada domaćih nije dao gol u poslednje dve utakmice, niti jesenas na "Alijancu" u ubedljivoj pobedi Bavaraca, pa će učiniti sve da se dokaže protiv najvećeg nemačkog kluba.

 

Udinese - Napoli 1& Samardžić daje gol (9.50)

 

Dosta simbolike ima u ovom meču. Fabio Kanavaro pokušava da spasi Udineze, ovo je njegov prvi posao u Seriji A. Svetski prvak i osvajač "Zlatne lopte" je Napolitanac, ako ste stariji sećate se njegovih suza kada je u dresu Parme izbacio Napoli iz lige. Davno je to bilo, posle velike fudbalske karijere, Kanavaro je radio sa Lipijem, bio i selektor Kine, posao u Beneventu nije dobro završio. Ovo je nova šansa, "Zebrete" se dave, ali pobeda bi ih izvukla iz zone ispadanja, jer Empoli i Frozinone igraju između sebe. Upravo sa tim timovima Friulani igraju u poslednja dva kola. Simbolika bi bila i da Lazar Samardžić koji je bio na pragu Napolija (ali i Intera) postigne gol, Srbin nije bio strelac već mesec dana, od poraza protiv Intera. Naravno, Napoli se bori za Evropu, ali je Liga šampiona nemoguća misija, već razmišljaju o sledećoj sezoni.

 

Arsenal - Bournemouth Havertz 1+ golovi&Solanke 1+ golovi (9,00)

 

Očekujemo efikasan meč na "Emirejtsu", Arsenal se i dalje nada, potrebno je da pobede, onda će osluškivati vesti sa "Etihada" gde gostuju Vulvsi. Siti drži sve u svojim rukama, ali opet, nije gotovo. "Guneri" su se raspucali, posebno se to odnosi na Haverca koji je našao sebe i u poslednja dva meča dao tri gola i imao i asistenciju. Mogao bi da nastavi seriju protiv bezbrižnih "Trešanja". Gosti iz Dorseta su obezbedili opstanak, Dominik Solanke se vratio u onu formu iz Čempionipa pre tri godine kada je samo Mitrović bio bolji od njega. Nekadašnji talentovani klinac Čelsija je sa 18 golova ove sezone ostavio Bormaut u ligi. Mogao bi da postigne gol i u Londonu, posti već dva kola.

 


Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak