Pao je "Kralja cigana", Usik apsolutni šampion sveta! Nakon 25 godina, istorija je ponovo ispisana!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 19.05.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Ukrajinac bolji od "Kralja cigana".

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Ukrajinski bokser Oleksander Usik savladao je Tajsona Fjurija i 12 rundi spektakularne borbe postao apsolutni šampion u teškoj kategoriji. 

On je objedinio četiri najznačajnija pojasa teške kategorije -  WBA, WBC, WBO, IBF! Ovo je prvi put da je neko uspeo da ostvari ovakav uspeh još od legendarnog Lenoksa Luisa koji je 1999. osvojio sve titule pobedom nad Ivanderom Holifildom.

Inače, 36-godišnjem Ukrajincu ovo je 22. borba u karijeri i 22. pobeda, dok je Fjuri doživeo prvi poraz u 36. borbi, a ima i jedan remi. 

Ali, Ukrajinac je noćas zasluženo slavio, a malo je falilo da dođe do pobede i nokautom u devetoj rundi, kada je Fjuri nekako ostao na nogama. Njegova izdržljivost tada je došla do izražaja, a spasilo ga je i zvono za kraj runde u strašnom Usikovom naletu i seriji udaraca. 

Imao je Fjuri svoje dobre momente na početku, a u finišu prve i četvrte runde uspeo je dobrim eskivažama da izbegne Usikove nalete, tad je čak pokušao i da isprovocira Ukrajinca, ali ga je samo još više motivisao.

U osmoj rundi Usik je novom serijom "pustio krv" Fjuriju, koji je bio vidno uzdrman. Ukrajinac je dodao gas u narednoj rundi, pravim rafalnim udarcima pokušao je da nokautira Fjurija, ali kao što rekosmo, "Kralj cigana" je nekako preživeo na konopcima ovu rundu, sudija mu je odbrojavao, ali je ostao u meču. 

Inače, istorijskom meču u Rijadu prisustvovale su i brojne zvezde - Kristijano Ronaldo, Nejmar, Stiven Džerard, Andrij Ševčenko...


Ne propustite