Tomić traži hitnu izbornu skupštinu Partizana: ''Podnesite ostavke, imamo Veljka Paunovića, Vladu Ivića i sve naše drugove!''

Autor: Darko Mitrović
petak 03.05.2024.
17:26
Izvor: Sportske.net

Kao i mnogi drugi, ni on ne može da veruje da aktuelni čelnici ne odstupaju sa svojih pozicija ni posle sedam godina bez titule.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Ne samo da Partizan iz sezone u sezonu ostaje bez ijednog trofeja koje Zvezda redom osvaja, nego crno-beli izgledaju sve nemoćnije u pokušajima da bar malo prekinu dominaciju svog najvećeg rivala.

Dovoljan je pogled na tribine u poslednjem meču protiv Vojvodine u Humskoj (2:3) da se vidi šta navijači misle o stanju u klubu i ogromnim dugovanjima, a aktuelna uprava uporno ignoriše njihov bojkot i apele da na čelo kluba dođu neki novi ljudi.

Takav apel je tokom gostovanja na Sportklubu, u emisiji ''Sportlajt'' uputio i nekadašnji vezista Partizana Đorđe Tomić koji je u izuzetno emotivnom govoru imao poruke i za sadašnje čelne ljude kluba, ali i za one koji sarađuju sa njima.

Pozvao ih je da hitno zakažu izbornu skupštinu kluba, da podnesu neopozive ostavke i da pruže priliku legendama kluba da spasu šta se spasiti može.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

''Da se ne lažemo… Žarko Zečević, Ivan Ćurković, predsednik ovaj zalutao u prostoru i vremenu. Ovaj direktor, to niko ne zna šta on radi u Partizanu, ko je on.

Ali, ima jedna grupa ljudi, oni im odgovaraju tu. Da li su oni verovatno i politički povezani sa vlašću, znači oni su tu, da li da bi Partizan bio drugi jer su nesposobni. A samim tim i naši drugovi su im dali legitimitet jer su malo po malo i ulazili sa njima i radili. Znači nisu ni oni kao… potrošili ih. Pa ko vas je potrošio? Pa ja vas volim i poštujem i sve, ne može tebe niko da potroši ako ti nećeš. Pa nemoj da radiš sa njima. Nego Zeka zove ovog, Ćure zove onog – ajmo. Plata 25-30.000 volimo Partizan. Nemojte da volite Partizan za 25.000.

Gledam juče konferenciju za štampu Igora Duljaja. Igor je dobar momak i bio strašan igrač, ali to da mi sada pravimo žrtvu i Partizan da izgleda onako kako izgleda… Ne želim ja nikoga da kritikujem. Ima tu dobrih momaka, ima kvalitetne dece, ima dobrih igrača.

Mi osam godina igramo… Znači kvartet ovaj napred treba da bude Đelmeš – Prekazi – Mance – Moca. Ili Peđa Mijatović – Vorkapić – Krčmarević – Bogdanović. Ili Ćira – Đani – Savo – Beli.

Mi igramo Ovusu – omusu – dudusu – bubusu, ajmo idemo i oni vole Partizan. Kako? Što im date 800.000, 600.000, talite se s menadžerima, povratne vraćaju i mi volimo Partizan. Nemojte vi da volite Partizan. 

'Ajde sutra sazovite izbornu skupštinu, neka navijači biraju, Zeko i Ćure vaš plan, a sa ove strane će biti… Ima nas.. Ne želim da kažem da sam ja sposoban, da sam bio veliki igrač, ali da mogu da skupim ljude i da organizujem zajedno sa Saletom Ilićem, Veljkom Paunovićem, Vladom Ivićem, Belim Bjekovićem juniorom. Pa doći će onda i Bata i Gordan i svi će sesti.

Hajde da vidimo je li ovo Partizan kakav treba da bude? Je li ovih 50 miliona duga naš Partizan, je li to mi volimo. Mi ustajemo deset godina. Ali, izgleda da se lažemo da smo dobri. Grlimo se, ljubimo, gde si tebra… Kad dođe trenutak istine – e izvini, nemoj mene, nisam odavde. Onda Zeka okrene ovog, Ćure ovog – nemoj da se zameramo.

Kaže Sale Ilić, znaš u klubu je Ivica Kralj. Pa, ja odrastao sa Ivicom. Pa idemo da se posvađamo za dobro kluba. Ivice, iznesi plan i program. Duljaj, Zeka i Ćure vodite klub. Ali, moraju navijači da vas izglasaju. Ali nemojte sami sebe da glasate, 28 minuta pred skupštinu da zakazujete.

Hoću da kažem, niti smo glupi niti smo ludi. I sad ovi što su pametni, pričaju za nas mi smo glupi, mi smo ludi, a vi ste pametni, budžet je 20 miliona, pa to je pre bilo pet. Menjaju se vremena, prati se tržište… Koje se prati tržište, mendažeri ovi što su u klubu, pa idemo taljenje… I sad su oni pametni, a mi smo glupi. Nama je predsednik ovaj što je predsednik, nama je direktor ovaj što je direktor.

Ko ste vi? Šta ste? Šta radite tu, sram vas bilo, osam godina? Ko vas je postavio? I ovi što su vas postavili sram vas bilo sve koliko god da vas ima. Hajde sutra podnesite ostavke, izborna skupština, neka navijači biraju. 

Ili iznesite plan i program, pa će neko odavde plan i program. Pa mi ako se organizujemo, imamo i Veljka Paunovića, imamo i Vladu Ivića, i svi naši drugovi… Taj Partizan je dao i Saleta Stanojevića i Vuka Rašovića i Slavišu Jokanovića. Mi imamo ozbiljne trenere. I Slobodana Krčmarevića. Pa nismo mi tikve bez korena, poručio je Tomić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke