Lakše "postati" Srbin, nego napraviti igrača, ali ko od toga ima koristi?

Autor: Lazar Nikolić
petak 12.07.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija sigurno ne.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Naser Điga i Ibrahim Zubaira jesu budućnost, ali ne srpskog fudbala, iako su na prečac dobili pasoš naše republike i postali državljani Srbije.

Praksa dobijanja srpskog pasoša preko reda za fudbalere i košarkaše "večitih" rivala traje već godinama, a lakoća sa kojom se postaje Srbin ako nosite crveno ili crno-beli dres postala je nepodnošljiva, pa deluje da je to najlakši proces na svetu.

Naravno interes dva najmoćnija kluba u Srbiji omogućava da ne zafali niti jedan papir kao što je to praksa sa podnošenjem dokumentacije kod nas.

Pitanje je, čiji je interes da Điga i Zubairo budu Srbi, iako je priznaćemo to sasvim lepo zvanje?

Dan nakon što je dogovoreno da Dragan Stojković Piksi ostane selektor Srbije i krene sa podmlađivanjem reprezentacije koja će po ko zna koji put pokušati da napravi iskorak Partizan je objavio da u svojim redovima mladu nadu sa srpskim državljanstom koja Piksiju NE može da pomogne, te da je Ibrahim Zubairo novi "bonus" crno-belih.

Tako se Partizan pripremio za bezakonitu promenu pravila u Super ligi koja bi danas trebalo da se izglasa na sednici izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, te od naredne sezone svaki superligaš na terenu tokom čitave utakmice mora da ima najmanje dvojicu igrača rođenih posle 1. januara 2002. godine.

Već od ranije u Zvezdi imamo "bonusa" Nasera Đigu koji je baš kao i Zubairo ponosni vlasnik srpskog pasoša.

Tako će dvojica Afrikanaca biti "bonusi" večitim rivalima i verovatno prve opcije Vladana Milojevića i Aleksandra Stanojevića u Super ligi, dok će se za toliko traženo drugo mesto boriti momci koji su zaista poreklom i rođenjem Srbi.

Dakle, nakaradna promena pravila neće doneti ništa srpkom fudbalu, jer naša deca moraju opet da se bore sa novom "našom" decom za mesto u timu, barem kada su u pitanju Zvezda i Partizan.

Zato bi najednostavnije i najpoštenije i najproduktivnije bilo ukinuti sva pravila i pustiti klince da se bore za svoje mesto pod suncem, jer ovako se samo važne stvari dobijaju na poklon, a jedna od njih je i srpski pasoš.

Sve najbolje Đigi i Zubairu, ali nas oni neće odvesti na Mundijal ili EURO.

A, kako ono beše, Zvezda i Partizan imaju svetski priznate omladinske škole, ponajbolje u Evropi? 

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 13.07.2024
13:25

Meni lično se gadi kad pročitam kako je neki stranac olako dobio naš pasoš, a znamo ko im je to omogućio i to samo da bi ga mogao prodati i strpati lovu u svoj džep. Niko tu ne radi za interes Zvezde, partizana ili srpskog fudbala.