Don Karlo "promešao karte", slavio u San Sebastijanu i dobio Ardu Gulera!

Autor: Mladen Heleta
petak 26.04.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Real ne posustaje.

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida napravili su sjajnu uvertiru pred meč sa Bajernom u polufinalu Lige šampiona. 

Oni su večeras kao gosti savladali Real Sosijedad sa 1:0 u premijernoj utakmici 33. kola španske La Lige i napravili su još jedan korak ka "već viđenom" osvajanju titule.

Gol odluke postigao mladi Arda Guler, momak koji ima 19 godina i koji je velika budućnost Reala.

"Kraljevski" klub vodi na tabeli sa 84 boda, što je 14 više od Barselone, dok je Real Sosijedad šesti sa 51 bodom i čeka ga borba za mesto u Evropi.

Karlo Anćeloti je maksimalno "promešao karte" pred gostovanje u Minhenu u utorak i napravio čak devet promena u startnoj postavi u odnosu na "El klasiko", koji je odigran u nedelju uveče.

Nismo u prvih 28 minuta videli ništa specijalno u San Sebastijanu, a onda mnogo uzbuđenja u razmaku od 120 sekundi.

Najpre je Turijentes propustio veliku priliku da domaćinu donese prednost, a onda je u 30. minutu Real Madrid stigao do vođstva.

Čuameni je sa levog boka poslao fantastičnu dugačku loptu na suprotnu stranu za Danija Karvahala, ovaj je iz prve uputio pas na drugu stativu, a tamo je na pravom mestu bio mladi Turčin Arda Guler i udarcem sa nekih 7-8 metara rutinski zatresao mrežu, za 0:1. 

Bio je to njegov prvi, od verovatno mnogih golova u La Ligi.

Dva minuta kasnije je poništen gol Kuba, a Madriđani su u drugom poluvremenu kontrolisali situaciju na terenu i čuvali stečenu prednost.

Imao je domaćin nekoliko opasnih pokušaja, pretio je Orajzabal, poništen mu je još jedan pogodak, pa je na kraju Kepa Arizabalaga sačuvao svoju mrežu, za šesti uzastopni gostujući trijumf Reala u domaćem šampionatu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke