Ko se sve danas oprašta od Barse na "Monžuiku"?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 19.05.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Neki ni ne znaju da će im ovo biti poslednja utakmica...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone danas dočekuju Rajo Valjekano u pretposlednjem kolu La Lige, što će biti i oproštaj od svojih navijača na "Monžuiku". 

Katalonski mediji pišu da će se neki igrači danas oprostiti od navijača Barselone, jer i pored teške finansijske situacije, očekuju se promene unutar ekipe.

Ono što se sigurno zna, odlaze manje bitni Markos Alonso i Oriol Romeu, prvi kao slobodan, drugi neće moći da donese neku zaradu. Alonso će najverovatnije kao slobodan u Atletiko Madrid, dok Đirona želi da vrati Oriola.

Iz odbrane bi mogli da odu Žil Kunde, Ronald Arauho ili Andreas Kristensen. Barsa mora da zaradi od prodaje igrača, Pau Kubarsi je nedodirljiv, a Injigo Martinez ne može da donese novac jer je u godinama. Preostaje jedan od bolje trojice, a odluka će pasti u zavisnosti koliko Barsa mora da zaradi. Arauho je ubedljivo najvredniji, klub traži čak 100 miliona evra, Kunde ne bi mogao da inkasira više od 60, a Kristensen možda 40. Arauha prate Bajern Minhen i Mančester junajted, Kunde je takođe na ceni u Premijer ligi, a Kristensena želi Njukasl.

Što se tiče veznog reda, osim Romeua, jedino je na prodaju još Frenki de Jong, ali Holanđanin uporno odbija da ode. Barsa bi od njega sigurno mogla da zaradi 70 miliona evra, ali De Jong ne želi da ode i stopira svoj odlazak.

Za kraj, tu su napadači, gde će takođe doći do promena. Sve su manje šanse da Žoao Feliks ostane, Ćavi ga u finišu sezone gotovo nije ni koristio. Rafinja je na ceni i mogao bi da popuni kasu, ali i on odbija da ode. Levandovski i Jamal su sigurni, dok je nepoznanica Feran Tores, koji treba da prihvati ulogu rezerviste. 

Sve u svemu, Markos Alonso i Oriol Romeu se sigurno opraštaju danas od navijača, verovatno i Feliks, a veliki znak pitanja je iznad - Rafinje, De Jonga, Arauha, Kundea, Kristensena...

Mediji tvrde da Barsa mora da zaradi barem 200 miliona od prodaje igrača, te će ponude diktirati i poteze uprave na letnjoj pijaci. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke