Vošino prvo od dva finala i trostruka naplata dugova

Autor: Milovan Longinov
sreda 08.05.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" igra prvo od dva finala.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Iako svi navijači i novosadska javnost uveliko razmišlja o putu za Loznicu na veliko finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, Božidar Bandović i njegovi igrači misle samo na današnje finale, protiv Čukaričkog.

Vojvodina jeste eliminisala Čukarički u Kupu Srbije, ali tek nakon penala, a to "tek" znači da je zaslužila da pobedi tokom 90 minuta barem sa dva gola razlike.

Isto tako, Vojvodina je zaslužila da pobedi i u prethodna dva ligaška meča, kada je takođe prokockala svoju prednost. Jesenas, pod palicom Ranka Popovića, Vojvodina je posle 16 minuta igre vodila 0:2 na Banovom brdu, golovima Zukića i Vukanovića, ali je na kraju osvojila samo bod - 2:2. 

Nedavno, početkom aprila, Vojvodina je ugostila Čukarički na "Karađorđu" i opet nije uspela da pobedi, jer je rezultat bio 1:1, uprkos vođstvu i čak 15 udaraca ka golu Filipovića.

Dakle, ako se objektivno sagledaju stvari viđene na terenu ove sezone, Voša je zaslužila da pobedi Čukarički barem dva puta tokom 90 minuta, a u tome nije uspela nijednom. I zato je ovo za Novosađane utakmica za trostruku naplatu dugova.

Ako se na to doda i ono najvažnije, da je ovo meč od "šest bodova", između direktnik konkurenata za četvrto i peto mesto i plasman u Evropu, ovo je samo motiv više da navijači u što većem broju dođu na "Karađorđe" da podrže svoju "staru damu".

Pobede nad TSC-om, Partizanom i remi sa Crvenom zvezdom, svakako je još jedna pozivnica, kao i činjenica da već sada treba da se podiže moral i pruža podrška izabranicima Božidara Bandovića za drugo finale sezone i možda i meč decenije, 21. maja na stadionu "Lagator" u Loznici. 

Utakmica Vojvodina - Čukarički na programu je danas u 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke