Beton - Magdeburg favorit u rukometnom klasiku, ambiciozni Komo piše istoriju!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 01.05.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Četiri zicera samo za vas.

Povezane vesti

5539 El Ismaily - Al Ahly Cairo 2 (1.61)

El Ali je najbolja ne samo egipatska, već i afrička ekipa. Egipatski div je u poslednje četiri godine osvojio tri kontinentalne titule, vratio i šampionsku krunu u svoje vitrine, pa sigurno da želi nastavak strašnog perioda. Oni su pre dvadesetak godina napravili nešto slično, tri puta se popeli na krov crnog kontinenta u četiri sezone, sada je prilika da se nadmaši ta velika generacija koju su predvodili prvo Mehmed Baždarević, pa Portugala Manuel Žoze. Kao i prošle sezone, "Crveni" su zbog obaveza u Ligi šampiona, odigrali manje mečeva u domaćem šampionatu, pa nemojte da vas zavarava tabela. U odloženom meču sredinom nedelje igraju protiv "Derviša" iz Ismailije, grada na Suecu. Domaćin je prosečna ekipa, poslednji put su odoleli šampionu još 2019. pa ovde El Ali ne bi trebalo da ima problem.

41706 SC Magdeburg - Vive Kielce 1 (1.27)

Pozajmili smo za ovu rubriku par četvrtfinala rukometne Lige šampiona. Po nama najsigurniji iz programa sredinom nedelje, jer Magdeburg je bolja ekipa od Poljaka. Nemački velikan brani titulu iz prošle sezone, imaju moćnu ekipu sa desetak strašnih Skandinavaca, igračka legenda kluba Beno Vegert je već desetak godina na klupi. Kjelce su dobile prvi meč u Poljskoj što je svakako iznenađenje, ali tim tate i sinova Dušebajev će teško sačuvati minimalnu prednost na Elbi. Ovo je repriza finala iz prošle sezone koje su Nemci dobili nakon produžetaka, možda bude tesno, ali je domaći teren u Saksoniji prevaga.

1315 Como - Cittadella 1 (1.72)

Završnica Serije B, još tri kola su do kraja, čeka nas vanredna runda u kojoj "Larijani" imaju penal protiv Ćitadele. Komo je u borbi za drugo mesto i direktan plasman, to bi bio veliki uspeh za Lombardijce čiji je predsednik bivši kapiten Čelsija Denis Vajs, a jedan od direktora Sesk Fabregas (manji akcionar je Tijeri Anri). Parma je lider i najbliža direktnom ulasku, Komo i Venecija se trkaju za drugo mesto, "Lagunari" u ovom kolu imaju teži posao, putuju na jug, na vrući teren u Katancaru. Ćitadela je u zoni baraža, ali ovaj mali klub nije zainteresovan za Seriju A, nisu to ni bili kada su imali ozbiljnije ekipu. Neće se lako predati, ali idemo na "keca" na "Sinigalji"

6650 Hebar - Ludogorets 2 (1.29)

Ludogorec će za razliku od prošle sezone, kada ih je Sale Ilić sa CSKA mučio do poslednjeg kola, ove godine lagano osvojiti 13. krunu u nizu. Ali "Orlovi" iz Razgrada nisu nikada bili posebno uspešni u kupu, iako od početka prošle godine ređaju naslove kao od šale, podržani ogromnim novcem braće Domušijev. U stvari, samo tri duple krune u periodu dominacije, jedna je ostvarena prošle sezone. Brane trofej na putu do finala stoji Hebar. "Grobari" dolaze iz Pazardžika, iz Trakije na jugu Bugarske. Ovaj mali tim trenira Lubo Penev legenda fudbala u Bugarskoj, bore se da izbegnu ispadanje. Ovo im je najveći uspeh u kup takmičenju, ali ovo je revanš i posle ubedljivog poraza u šumama Razgrada su već ispali. Iako je sve poznato, kombinovani sastav Ludogoreca je svakako kvalitetniji od rezervi Hebara koji je imao težak meč protiv sofijske Lokomotive za vikend.

Ne propustite