Bajern imao sve, pa i tačku pucanja zvanu - Kim! Vinisijus kaznio greške i Real ima 2:2 pred revanš!

Autor: Milovan Longinov
utorak 30.04.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

Na kraju, remi...

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Fudbaleri Bajern Minhena i Real Madrida remizirali su rezultatom 2:2 u prvom polufinalnom meču Lige šampiona.

Real je poveo golom Vinisijusa Žuniora u prvom poluvremenu, da bi Bajern ekspresno odgovorio na startu drugog golovima Sanea i Kejna iz penala. Ali, tragičar utakmice Kim je nakon loše postavke kod prvog gola, napravio i penal, koji je realizovao Vinisijus Žunior za konačnih 2:2. 

Posle samo 45 sekundi, Bajern Minhen je imao prvu veliku šansu, posle lepe akcije po levoj strani, Sane je izašao sam na Lunina, ali je Ukrajinac maestralno intervenisao u situaciji jedan na jedan. 

Bajern nije stajao, nastavio je da igra pred golom Reala, a sledeću šansu u šestom minutu imao je Kejn, koji je sa 15 metara gađao nedovoljno snažno da savlada Lunina. U osmom minutu Bajern je imao i treću šansu, posle nove brze akcije, Sane je iskosa sa leve strane gađao preko gola. 

Bajern je imao još dve, tri opasne akcije, bez ozbiljnije završnice, ali je onda usledila kazna. Toni Kros je sa polovine uputio savršen pas, spojio je Vinisijusa Žuniora koji je rutinski pogodio za 0:1. Ipak, treba istaći da se štoper Kim veoma loše postavio i da je dopustio olako da mu Brazilac pobegne i postigne gol. Tu je Real Madrid i nanjušio krv. 

Vođstvo Reala prilično je uzdrmalo planove Bajerna, koji više nije bio toliko konkretan i odlučan u napadima, pa je tempo utakmice opao. 

Tomas Tuhel je odmah napravio promenu, uveo je Gereira umesto Gorecke, a to je donelo rezultat. U fazi ofanzive, Bajern je igrao 4-1-4-1 i već u 54. minutu bilo je 1:1.

Lajmer je započeo akciju, proigrao je Sanea, koji se stuštio po desnom boku i potom raspalio po lopti u prvi ugao za izjednačenje.

Bajern se nije tu zaustavio, naprotiv, posle samo tri minuta već je bilo 2:1. Musijala je nadmudrio Vaskeza, koji je zakasnio i napravio penal. Odgovornost je preuzeo Hari Kejn koji je rutinski pogodio po zemlji za 2:1.

Bajern je imao još nekoliko dobrih napada, a najbliži golu bio je sredinom drugog poluvremena kada je posle dva identična kornera sa desne strane Dajer gađao glavom, prvi put je odbranio Lunin, potom je gađao u svog saigrača Lajmera. 

Karlo Anćeloti je odlučio da napravi promene, prvo je uveo Kamavingu umesto Naća, a samim tim Čuamenija povukao u odbranu, da bi u 75. minutu uveo Modrića i Brahima Dijaza umesto Belingema i Krosa.

Real je preuzeo kontrolu na sredini i nastavio je da pritiska najslabiju tačku, a to je bio od prvog gola - Kim.  

Prvo je Modrić prebacio štopera Bajerna i spojio Vinisijusa sa golom, ali je Nojer maestralno intervenisao. U 82. minutu, opet je Real tražio prostor kod Kima, Vinisijus je čekao i sačekao pravi trenutak da proigra Rodriga, a Kim je nepotrebno i amaterski povukao Brazilca i napravio penal. Vinisijus je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:2, što je bio i konačni rezultat. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke