''Kad Zvezda bude malo oslabila, Partizan da bude spreman da preuzme primat''

Autor: Darko Mitrović
petak 03.05.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net, Kurir

A Zvezda sve jača, bar u domaćim okvirima.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Iako je juče Crvena zvezda osvojila sedmu uzastopnu titulu prvaka, ovih dana je u prvi plan izbila najnovija teška kriza u Partizanu, koji sve lošije igra kako se bliži kraj sezone i pod velikim znakom pitanja je da li će uspeti da zadrži drugo mesto na kom se trenutno nalazi.

Crno-beli su vezali pet uzastopnih poraza, mnogi danas to komentarišu, a u razgovoru za ''Kurir'' se oglasio i nekadašnji fudbaler i trener Partizana Vladimir Vermezović.

On se složio sa novopostavljenim trenerom Partizana Albertom Nađom, da je osvajanje drugog mesta i bio realan domet crno-belih ove sezone, odnosno da je Zvezda kvalitetnija.

''S obzirom na trenutno stanje u našem fudbalu, mislim da je Zvezda u ovom trenutku i organizaciono i igrački jača od Partizana. U prvom delu su imali i obaveze u Ligi šampiona i možda se i njihov tadašnji trener nije najbolje snašao. 

Slažem se u potpunosti sa Adijem. Ja sam još i pre nekoliko godina rekao da smatram da dok je ovakva konstelacija snaga da Partizan neće biti prvak. Partizan treba da se sprema da kad Zvezda bude malo oslabila da preuzme primat'', izjavio je Vermezović.

On takođe smarta da Partizan treba da prestane da ulaže velika sredstva u dovođenje stranaca, već da mnogo veću priliku treba da dobiju igrači iz njegove omladinske škole.

Što se tiče preostalih nekoliko mečeva do kraja sezone i borbe za drugo mesto, Vermezović prognozira da će se sve rešavati u poslednjem kolu, kada u Humsku dolazi odlična ekipa Radničkog iz Kragujevca.

''Ima tu dosta teških utakmica do kraja, verovatno će najteža biti sa Radničkim iz Kragujevca u poslednjem kolu. To će verovatno biti utakmica koje će biti ili ne biti i za Partizan i za Radnički. Nije lako biti u Partizanu, treba biti spreman na sve i sve stočki podneti'', rekao je Vermezović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke