Lazetić: "Zvezda posle derbija nije na svom nivou"

Autor: Filip Rodic
sreda 01.05.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Sledi veliki duel.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je danas da će njegova ekipa ići na pobedu protiv Crvene zvezde u predstojećoj utakmici, iako su u timu svesni da će za to morati da budu još bolji nego protiv Partizana u prethodnom kolu Super lige Srbije.  

"Sigurno je da Zvezda ima izuzetan tim i da to pokazuje iz godine u godinu i teško je reći nešto novo o njihovom kvalitetu. Nedavno smo igrali protiv njih, jasno nam je koliko su opasni, ali mi planiramo da ostanemo svoji", rekao je Lazetić, prenosi klub.

Fudbaleri TSC-a gostuju sutra ekipi Crvene zvezde, u utakmici 33. kola Super lige Srbije.

TSC je treći na tabeli domaćeg šampionata sa 66 bodova, odnosno sa četiri manje od drugoplasiranog Partizana, dok je Crvena zvezda prva na tabeli sa 81. bodom.

"Pokušaćemo da meč držimo pod kontrolom, iako smo svesni da je na Marakani to nemoguće svih 90 minuta. Spremamo se za sve faze igre, poštujemo protivnika, ali ne plašimo se. Kao i uvek idemo na pobedu svesni da moramo biti još bolji nego protiv Partizana, a to će biti veliki izazov. Za nas je ovo velika utakmica iz koje ćemo pokušati da izvučemo najveći mogući benefit", rekao je Lazetić.

On je konstatovao da mu Zvezdine utakmice protiv drugih timova nisu parametar i da je fokusiran samo na međusobne.

"Smatram da im je meč protiv nas bio jedan od boljih, što se tiče defanzive i intenziteta. Na utakmicama posle derbija i menjanja tima, nisu bili na svom nivou. Pažnju obraćam samo na duele u kojima su bili zaista dobri", rekao je Lazetić.

On je naveo da je meč protiv Zvezde na njenom terenu veliki izazov, ali da od svog tima očekuje da bude koncentrisan i fokusiran kako bi imao neku šansu.

"Zvezda praktično ne gubi, pobeđuje dominantno i retko prima golove. To deluje 'da se smrzneš'. Pred prošli meč sam se šalio da ćemo parkirati dva autobusa ako treba, ali pošto to nije bilo dovoljno možda ćemo morati da uteramo i treći i tako probamo da pobedimo. Naravno imamo plan i strategiju, igrači znaju šta treba da rade i ostaje nam da to pokušamo da sprovedemo u delo", rekao je Lazetić.

"Ambijent i teren će kao i uvek biti dobri, tu su svi uslovi za vrhunsku utakmicu i videćemo kako će se završiti", zaključio je on.

Utakmica Crvena zvezda - TSC na programu je sutra od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke