Ne ložite se, tako je rekao selektor Pešić

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.07.2024.
23:29
Izvor: Sportske.net

Poštujmo.

@FRABasketball/Twitter
@FRABasketball/Twitter

Povezane vesti

"Teško ribu u vodu naterati" iliti ponaški, prevedeno u sportske okvire: "Teško Srbina naterati da se ne loži uoči velikih sportskih takmičenja".

Jeste selektor Svetislav Pešić u svom obraćanju medijima u utorak rekao da se ne ložimo i da mi kao mediji imamo odgovornost da ne ložimo navijače. Stoga, posle pobede nad Francuskom koja se na sva usta hvali kako imaju najbolje defanzivce sveta u vidu Rudija Gobera, Matijasa Lesora i Viktora Vembenjamu, ne želimo da vas ložimo, već da vas podsetimo na njegove reči.

Uprkos tome što smo odigrali utakmicu izvan napadačke potencije koju posedujemo u spoljnoj liniji, dobro smo koristili unutrašnji prostor do obruča. Katastrofalno smo gađali sa penala i meč završili sa "siromašnih" 64 odsto (29/45). Doduše, Francuzi su bili još lošiji sa svega 18 pogodaka iz 35 pokušaja. Nije nas posebno služio ni šut za tri tokom trajanja utakmice, ali su se procenti vremenom popravljali pa smo duel završili sa 9/20. Francuzi su susret otpočeli sa 5/7, a završili sa 8/19.

Igrali smo odličnu odbranu tokom najvećeg trajanja okršaja, u zavisnosti od toga kakva je petorka bila na parketu. Generalno, svesti tim koji ima Evana Furnijea, Viktora Vembenjamu, Geršona Jabuselea, Rudija Gobera, Matijasa Lesora i druge na svega 67 poena je ozbiljan zadatak.

Uspeli smo da nadoknadimo 10 poena zaostatka i to konvertujemo u "+17" tokom trajanja druge četvrtine. Trenutno smo pokazali da jesmo kvalitetnija selekcija od Francuske. Nisu domaćini predstojećih Olimpijskih igara imali mnogo rešenja za Nikolu Jokića nezavisno od toga ko ga je čuvao počevši od Viktora Vembenjame, pa do Matijasa Lesora i Endrjua Olbisija. Somborac je pogađao, razigravao i skakao. Radio ono što radi maltene svakog dana u NBA ligi. Na kraju je okončao meč zbog pet faulova.

Raduje rola Vase Micića u završnici budući da se "izvukao" za slab meč, posebno u odbrani. Prostora da se to "utegne" kada turnir nastupi i te kako ima. Ne samo kod njega, već i kod ostalih.

U svakom slučaju, nemojte da se ložite. Prenosimo poruku selektora i nismo ironični. Meč po meč.

Ne propustite