Od dva loša, bolji Partizan i sa meč loptom putuju u Podgoricu

Autor: Nemanja Janošev
utorak 30.04.2024.
20:39
Izvor: Sportske.net

Ozbiljno popuštanje koncentracije igrača Partizana u završnici ih nije košalo.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost rezultatom 78:67 u okviru prvog meča polufinala AdmiralBet ABA lige koji se odigrao u "Beogradskoj areni"

Uoči neradnog dana u zemlji, navijači Partizana su odgovorili danas u "Areni“ gde ih je došlo tačno 10.197 prema informacijama AdmiralBet ABA lige. Njihova ekipa im je priredila pobedu, ali kako su navikli i nervozu.

Pomalo nensnađeno je ekipa Budućnosti ušla u utakmicu, ali dobre zasluge za tako nešto ima kvalitetna odbrana Partizana. Napadački, domaćin je odlično otvorio poenima Zeka Ledeja, Džejmsa Nanelija i Frenka Kaminskog koji se dosta dobro snalazio u napadu. Međutim, polako je i Budućnost hvatala ofanzivni ritam, pogađali su iz reketa i posle šest minuta igre po prvi put poveli na utakmici (11:12). Partizan od tada pravi odličnu seriju 11:2, dobar protok lopte, timska igra i konverzija za prvu osetniju prednost na duelu.

U samom finišu prve deonice, desio se i ne baš potreban faul za Budućnost koji je nad Avramovićem napravio Makundu pred istek vremena, pa je srpski reprezentativac stopostotnim učinkom sa penala postavio "+11". Druga deonica počela je tiho, sa svega četiri poena i to Budućnosti u prva četiri minuta. Partizan je upao u kontraritam, nisu pronalazili rešenja u napadu, a kako gost to nije u punoj meri koristio, nismo gledali baš najkvalitetniju košarku u "Areni". Partizan je prve poene u drugoj četvrtini dao preko Alekse Avramovića posle četiri minuta i 11 sekundi. Do kraja su ubacili još 12 i ipak dobili ovu deonicu i ponovo imali prednost koja se sastojala od dve cifre. Sve to pošto su primili samo 29 poena za poluvreme. Sve to pošto Partizan nije briljirao i imao čak osam izgubljenih lopti. Još lošji bili su gosti iz Podgorice.


Evidentno je bilo i u nastavku da Budućnost ima dosta problema u napadu, Partizan sada nije dozvolio veću oscilaciju iako i dalje to nije bilo na nivou koji je ekipa prikazivala u ranijoj fazi sezone.  No, aktuelni branilac trofeja u AdmiralBet ABA ligi imao je u jednom momentu i 17 poena viška i crtalo se vođstvo u seriji u ovoj, ne tako atraktivnoj utakmici za posmatranje.

Ipak, kakva bi to utakmica bila kada ne bi došlo do oscilacija u igri Partizana i određene doze opuštanja. Izostali su laki poeni za crno-bele, pa je Budućnost ponovo prišla. Sve to u trenucima kada je Željko Obradović rotirao i uveo momke sa kraja klupe Danila Anđušića i Uroša Trifunovića. Imao je Partizan i dozu sreće jer je Budućnost zaista bila ispod nivoa dovoljnog da se pobedi, ne samo ova, nego i utakmica slabijeg ranga.

Partizan je bio nesiguran, nikako da prelome duel u svoju korist. Spustila je Budunost u poslednja dva i po minuta i na jednocifrenu razliku i onda je usledila nova drama za crno-bele i njihove navijače. Ukradena lopta i poeni iz kontre, trojka Jogija Ferela i na semaforu stoji 69:65 u korist domaćina.

Prelomilo se na 37 sekundi pre kraja kada je Kenana Kamenjaš napravio faul nad Kevinom Panterom i to na šutu za tri poena što je kapiten domaćih iskoristio.

Zek Ledej je utakmicu završio kao najefikasniji u redovima Partizana sa 15 poena, Frenk Kaminski je imao 13. U Budućnosti je 13 imao Jogi Ferel.

Druga utakmica na programu je u "Morači" 7. maja od 18.00 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke