Vidićev veliki intervju Britancima: "Nije dobar imidž prvog čoveka srpskog fudbala"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 12.05.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Jasno je na koga misli...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nemanja Vidić je u intervjuu "Tajmsu" govorio o stanju u srpskom fudbalu i o svemu što se dešavalo u poslednje vreme.

Nemanja je bio kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala, ali je izgubio izbore, pa se sada na čelu, makar zvanično, nalazi Dragan Džajić. 

„Nije dobar imidž da neko za koga se nije dokazalo da je nevin predstavlja našu zemlju kao prvi čovek srpskog fudbala", rekao je Nemanja Vidić za britanski "Tajms", a odmah je svima jasno na koga je mislio. 

Smatra Vidić da su srpskom fudbalu potrebne promene i ne libi se da to kaže. 

„Imamo ljude koji su po 40 godina u srpskom fudbalu. Neki su veoma važni bivši igrači, ali problem je u tome što se nisu edukovali o tome kako se fudbal promenio u poslednjih dvadeset godina. Imamo mnogo problema sa regularnošću šampionata, problema u prošlosti kao što je nameštanje mečeva. Talentovani smo, ali ljudima su potrebna najbolja moguća oruđa i najbolje moguće okruženje kako bi proizveli kvalitet“, rekao je on. 

Ponovo je govorio o svojim željama da preuzme vođenje Fudbalskog saveza Srbije. 

Ne radim stvari čisto reda radi, da bih nešto radio. To mora da se ima neki smisao, zato sam želeo da budem u Fudbalskom savezu Srbije, da promenim stvari koje postoje već mnogo godina“, rekao je on.

Uvideo je i neke svoje greške iz prethodnog pokušaja.  

Rekao bih da imam punu podršku naroda, ali nekada moraš da budeš na istoj liniji sa politikom, sa realnošću – realnost u ovoj situaciji u mojoj zemlji i vladi naše zemlje jeste da nije bilo spremnosti za prave promene. Ali osećam da (promena) dolazi, stiže nova generacija“, kaže Vidić. 

Smatra da našoj reprezentaciji ide dobro u fudbalu, ali da ne postoji veza sa navijačima. 

"Našoj reprezentaciji ide dobro, imamo igrače poput Mitrovića, Jovića, Vlahovića, Tadića, ali generalno gledano, srpski fudbal ne napreduje i gubi vezu s navijačima. Želim da stvorim tim ljudi koji su dobri u različitim aspektima, koji mogu da pomognu da se srpski fudbal razvije. To je moja strast, pre svega", rekao je on. 

Što se tiče same reprezentacije, smatra da selektor ima problem u odbrani i da taj problem nije nerešiv. 

"I dalje dajemo golove sa Mitrovićem, Vlahovićem, Tadićem, ali imamo problem pozadi – nadam se da će selektor to rešiti. Verujem da smo tim koji bi, uz Englesku, trebalo da se kvalifikuje dalje, uzevši u obzir talenat koji posedujemo“, rekao je Vidić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke